1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna päeval sõidab liinil Tallinna Linnamuuseumi Ajalootramm
Tallinna päeval sõidab liinil Tallinna Linnamuuseumi Ajalootramm

Tallinna päeval sõidab liinil Tallinna Linnamuuseumi Ajalootramm

Tallinna päeval, 15. mail viib Tallinna Linnamuuseumi Ajalootramm linlasi ja külastajaid tasuta trammisõitudele. Trammiaknast nähtavat täiendab giidi jutustus pealinna ajaloost.

Ajalootrammi reis kulgeb vahepeatusteta Lutheri kvartali lähedasest Vana-Lõuna peatusest Koplisse ja tagasi. Tuur kestab umbes 1,5 tundi ja sobib täiskasvanutele ning kooliealistele lastele. Algusega kell 13, 15 ja 17 saab tuuri kuulata nii eesti kui ka vene keeles, kell 19 eesti keeles. Esimese ajalootrammi saadab kell 13.00 pidulikult muusikaga teele Tallinna Linnatranspordi puhkpilliorkester.

Trammis giidi selgituste kuulamiseks jagatakse sõitjatele kõrvaklapid. Seepärast on reisijate arv ka piiratud – igal sõidul saab osaleda kokku 50 inimest. Giidituuril osalemiseks on vajalik eelregistreeritud tasuta pilet, mille saab broneerida muuseumi kodulehel. Kuna reisijate arv on piiratud, siis palub muuseum pileti broneerinuil plaanide muutudes pilet kindlasti tagastada, et anda nii võimalus teistele soovijatele.

Tramm on traditsioonidega, väärikas ja keskkonnasõbralik liiklusvahend, mille ajalugu Tallinnas ulatub 1888. aastasse. Just siis alustas tööd linna esimene hobutrammiliin marsruudil Vanaturu kael – Kadriorg. Trammituuridega toetab muuseum Tallinna Euroopa rohelise pealinna programmi ja kutsub linlasi kasutama ühistransporti.
Trammituurid sünnivad Tallinna Linnamuuseumi, Tallinna Linnatranspordi ASi, Kultuuri- ja Spordiameti ning Tallinna linnavalitsuse koostöös. Järgmine võimalus tasuta ajalootrammiga sõita tuleb tänavu 26. augustil, mil tähistatakse 135 aasta möödumist linna esimese hobutrammiliini avamisest marsruudil Vanaturu kael – Kadriorg.

15. mail 1248. aastal ehk 775 aasta eest andis Taani kuningas Erik Plovpenning e Adraraha siinsetele kodanikele „kõik õigused, mis on Lübecki kodanikel“. Seda sündmust tähistakse Tallinna päevana.

  • Tallinna Linnamuuseum jätkab alates septembrist ka igakuiseid trammituure. Loe lähemalt
Head Uudised GoodNews