1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Täna läheb loomaaia poole teele rekordkogus kõrvitsaid
Täna läheb loomaaia poole teele rekordkogus kõrvitsaid

Täna läheb loomaaia poole teele rekordkogus kõrvitsaid

Täna läheb DPD Tallinna depoost loomaaia poole teele rekordkogus kõrvitsaid: korraga 12 kaubaalust.

Kullerfirma DPD ja Tallinna loomaaed kutsuvad inimesi tänavuse päikselise Eesti suve jooksul kosunud, kuid orvuks jäänud kõrvitsaid loomaaia asukatele kinkima. Kõrvitsad viiakse üle Eesti loomaaeda kohale täiesti tasuta.

Suur kõrvitsapidu Tallinna loomaaias toimub seekord 26. oktoobril, mil loomadele serveeritakse toitu tavapärasest teistmoodi ja pakutakse sellega ka külastajatele põnevat vaatepilti.

Tallinna loomaaia ja DPD ühine kõrvitsakampaania toimub juba kaheksandat korda. Iga korraga on lahkeid sügissaadusi annetavaid inimesi üha rohkem. Möödunud sügisel transportis DPD loomaaeda üle 17 tonni kõrvitsaid, kuid nendele lisandusid viljad, mille inimesed ise loomaaeda toimetasid.

Tallinna loomaaia koostöösuhete koordinaator Signe Kalgan sõnas, et sellest suurest kogusest jätkus julgelt kevadeni, sest kõrvits säilib hästi: „Kõrvitsad maitsevad kõikidele, närilistest suurte vantsideni. Kui jääkarud Friida ja Aron võtavad kõrvitsat kui pühapäevahommikust kommi, siis mõni pisike kitseke näksib seda terve nädalavahetuse. Samas ei jõua silmagi pilgutada, kui meie Aafrika elevant Carl 20-kilose kõrvitsapoisi põske pistab.“

DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd lisas, et eelmisel sügisel käisid DPD kullerid järel ligi sajal kõrvitsasaadetisel. „Mõni koosnes üksikust kõrvitsast, kuid oli ka juhtumeid, kus korraga pandi teele mitmesaja kilo jagu vilju. Üritusse olid kaasatud terved lasteaiarühmad, kes usinalt terve suve vilju kasvatasid ja veel lisaks loomadest pilte joonistasid,“ märkis Kivimurd.

Tasuta DPD kulleri tellimiseks tuleb täita ankeet. Loomaaia asukatele saab annetada ka muid juur- ja puuvilju, mis tuleks toimetada loomaaia Põhjaväravasse aadressil Paldiski mnt. 145.

Head Uudised GoodNews