1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Tänasel Roheliste üldkoosolekul kinnitatakse 2021 KOV-programm
Tänasel Roheliste üldkoosolekul kinnitatakse 2021 KOV-programm

Tänasel Roheliste üldkoosolekul kinnitatakse 2021 KOV-programm

Täna toimuval Eestimaa Roheliste üldkogul vastuvõetav erakonna kohalike valimiste üldprogramm keskendub hoolivamale tulevikule ja selle saavutamiseks vajalikele tegevustele, mis omakorda aitavad ehitada tervet ja jätkusuutlikku Eestit.

Erakonna esimees Kaspar Kurve sõnul minnakse kohalike omavalitsuste valimistele välja platvormiga, mis esindab laiemat tegevuskava kui erakondade poolt tavaliselt KOV valimisteks esitatav. “Empaatia on rohelise maailmavaate lahutamatu osa. See empaatia laieneb inimeselt ka teistele liikidele, sest kõikide elusolendite elu on unikaalne ja ühekordne kogemus. Sellest lähtuvalt peaks nii inimeste kui ka teiste liikide kannatuste vähendamine olema absoluutselt elementaarne, ja mitte naivistlik utoopia, nagu paljud „inimene-on-looduse-kroon” seisukoha evijad rohelise maailmavaate kohta kipuvad ütlema.”

Eestimaa Roheliste KOV valimiste programm keskendub viiele põhieesmärgile: hoolivam ettevõtlus, hoolivam omavalitsus, hoolivam haridus, hoolivam elukeskkond ja hoolivam perekond.

Erakonna esinaine Züleyxa Izmailova: “Rohelised vaatavad Eesti arengut pikemalt kui nelja aasta perspektiivis. Iga elukeskkonda ja majandustegevust mõjutav otsus mõjutab meie lapsi, aga veelgi enam lapselapsi ja nende lapsi. Iga meie täna tehtav otsus muudab meie endi elu vähe, aga nende elu palju. Selleks, et tulevik oleks rohelisem, peab muutus toimuma täna. Meie ainus ja olulisim eesmärk saab olla neile võimalikult terve ja jätkusuutliku ühiskonna jätmine nii riigi, omavalitsuse kui ka pere tasandil.”

Erakond Eestimaa Rohelised jälgib oma programmis ja sellest tulenevas poliitikas ÜRO kestliku arengu eesmärke. Septembris 2015 võeti ÜRO tippkohtumisel New Yorgis vastu kestliku arengu eesmärgid (Sustainable Development Goals). ÜRO liikmesriigid, sh Eesti peaksid püüdlema 2030. aastani just nende eesmärkide poole, nii oma sisepoliitikas kui ka rahvusvahelises koostöös.

Erakond Eestimaa Rohelised on ainus erakond Eestis, mille põhieesmärk on jätkusuutliku eluviisi ja majandamise edendamine. Rohelised seisavad selle eest, et Eestist saaks riik, mille edukust ei mõõdeta SKP protsentides, vaid inimeste tervises ja õnnetundes.

Üldprogramm saab kõigile kättesaadavaks alates 10. juunist erakonna kodulehel.

Head Uudised GoodNews