1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tänavu sai pealinnas korda 450 tuhande ruutmeetri jagu teid ja tänavaid
Tänavu sai pealinnas korda 450 tuhande ruutmeetri jagu teid ja tänavaid

Tänavu sai pealinnas korda 450 tuhande ruutmeetri jagu teid ja tänavaid

Suvine teede ja tänavate remondihooaeg Tallinnas hakkab lõppema ning aeg on teha kokkuvõtteid. Ühtekokku sai sel aastal korrastatud ligi 450 tuhat ruutmeetrit eri liiki teid.

„Teede ja tänavate hooldusremondi käigus sai käesoleval aastal freesitud- ja asfalteeritud 291 000 m2 sõidutee teekatet. Teekatte pindamistöid tehti 145 000 m2 kvartalisisestel teedel ning asfaltkatte remonttöid 10 000 m2 kõnni- ja jalgrattateedel,“ võttis abilinnapea Kalle Klandorf suvised tulemused lühidalt kokku „Tulemusega saab olla rahul, sest tehtud tööde loetelus on mitmeid suuri objekte, nii peatänavaid kui ka suuri ristmikke, samuti suurel hulgal väiksemaid, kuid olulisi hooldustöid. Julgen öelda, et võrreldes aastatetaguse ajaga on teede seisukord aasta-aastalt üha paremaks muutunud.“

Käesoleva aasta suurimad sõidutee freesimis- ja asfalteerimistööd tehti Mustakivi teel, Laagna teel, Mustamäe teel, Vana-Rannamõisa teel ja Ehitajate teel, samuti Estonia, Sõpruse ja Vabaduse puiesteedel ja Toompuiesteel ning Narva maanteel ja Endla tänaval.

Uue asfaltkatte said ka linna suuremad ristmikud, näiteks Tammsaare tee ja Sõpruse puiestee, Tammsaare tee ja Nõmme tee, Ehitajate tee ja Kadaka tee, Pronksi tänava ja Raua tänava, Kaarli puiestee ja Pärnu maantee ning Sõpruse puiestee, Endla tänava ja Tulika tänava ristmik. Paralleelselt asfalteerimistöödega viidi läbi sõidutee teekatte aukude ja pragude hooldusremonttööd pritskillustikuga. Lisaks korrastati hooldusremondi mahus hulgaliselt tänavaauke, vajunud kaevusid, katkiseid äärekive, vajunud tee- ja kõnniteekatteid ning roopaid, likvideeriti ka sadevee kogunemise kohti ja muid teekatetel esinenud puudusi.

Suurema tähelepanu all oli sel suvel kõnni- ja jalgrattateede teekatete korrastamine ning ülekäigukohtade äärekivide madaldamine – ühtekokku korrastati 80 objekti üle linna. Lisaks remonditi käesoleval aastal Pirita põhjamuuli, rajati Kesk-Sõjamäe tänava sõidutee laiendus ning korrastati kalmistute käiguteid, sealhulgas remonditi Metsakalmistu trepid.

Head Uudised GoodNews