1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu Kvissentali linnaosa saab suveks atraktiivse vabaajaväljaku
Tartu Kvissentali linnaosa saab suveks atraktiivse vabaajaväljaku

Tartu Kvissentali linnaosa saab suveks atraktiivse vabaajaväljaku

Juuni alguseks valmib Klaose tänavale vabaajaväljak, mis oma mängu- ja spordiatraktsioonide ning kokkusaamiskohaga pakub ajaveetmise võimalusi igas vanuses inimestele.

„Tartu linnas on vahva traditsioon igal aastal avada vähemalt üks uus mängu- või spordiväljak,” sõnas abilinnapea Raimond Tamm. “Kvissentali vabaajaväljaku projekteerimise protsessis tehti tihedat koostööd kohaliku kogukonnaga, et rajatav väljak tuleks võimalikult sealsete elanike ootustele vastav. Lisaks väikelastele mõeldud mänguvahenditele jagub seal tegevust ka spordihuvilistele ning mugava ja rahulikuma olemise võimalusi pakuvad kaks varjualust.“

OÜ Kino Maastikuarhitektid projekteeritud lahendus jagab vabaajaväljaku kaheks: kogukonnaväljakuks ja mänguväljakuks

  • Alad erinevaid nii pinnakatete kui ka tegevusvõimaluste poolest.
  • Kogukonnaväljakul saab korraldada kokkusaamisi ja väiksemaid üritusi.
  • Mänguväljaku poolele on lisaks traditsioonilistele mänguvahenditele projekteeritud erinevad mahulised vormid nii suurematele kui ka väiksematele lastele, pinnasest künkad, kus on lastel võimalik ronida, joosta, hüpata, rattaga sõita või muul moel tegutseda.
  • Mänguväljaku ümber kulgeb asfaltkattega nö vigursõidurada, kus lapsed saavad rattaga sõites harjutada tasakaalutunnetust.
  • Lisaks rajatakse juurdepääsuteed ja välisvalgustus.
Head Uudised GoodNews