1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tartu osaleb koos idufirmadega Tokyo menukal tehnoloogiamessil
Tartu osaleb koos idufirmadega Tokyo menukal tehnoloogiamessil

Tartu osaleb koos idufirmadega Tokyo menukal tehnoloogiamessil

Tartu linn osaleb sellel nädalal koos teaduspõhiste idufirmadega LightCode Photonics, GaltTec ja Rexplorer Tokyos toimuval Aasia suurimal tehnoloogiamessil Sustainable High City Tech. Kohapeal tutvustab linn Jaapani partneritele ettevõtlus-ja teaduskoostöö võimalusi ja loob kontakte kohalike suurettevõtete ning investoritega.

Kohapeal tutvustab linn Jaapani partneritele ettevõtlus-ja teaduskoostöö võimalusi ja loob kontakte kohalike suurettevõtete ning investoritega.

Mess toob kokku 10 000 idufirmat, suurettevõtteid, investoreid ja linnade äriarendusjuhte üle maailma, et luua võimalusi investeeringuteks ja koostööks.

Tartu delegatsioon kohtub visiidi käigus Jaapani suurettevõtetega Sumitomo Corporation, Marubeni Corporation, Tokyo Tatemono, Kajima ja paljude teistega, et leida erinevaid investeerimisvõimalusi ja kokku leppida ühisprojekte avatud innovatsiooni pilootprojektideks. Hiljutine Jaapani äridelegatsiooni visiit Tartusse ilmestas hästi, et nii Eestis kui Jaapani hinnatakse avatud innovatsiooni, kus vastupidiselt traditsioonilisele korporatiivsele tootearendusele, kus teadmisi hoitakse kiivalt ettevõtte sees, pööratakse rõhku koostööle.

Tartu ettevõtted osalevad koos teiste põhjamaade ettevõtetega Nordic Asian Venture Alliance programmis, mille raames toimuvad erinevad võrgustumisüritused ja osaletakse mitmetel äriideid tutvustavatel üritustel. Näiteks valiti ettevõte GaltTec välja ennast tutvustama mainekal Rocket Pitch võistlusel, kuhu pääses vaid 10 mitte-Jaapani idufirmat. Muuhulgas kohtutakse Canoni, Asahi Kasei, Macnica ja mitmete teiste tehnoloogiaettevõtetega, kelle esindajad on varsti külastamas ka Tartu linna.

Süvatehnoloogia suund ettevõtluses on üha kasvamas ja Tartus kui ülikoolilinnas on teaduse ja ettevõtluse koostööks suurepärane pinnas. “Tartu suurt potentsiaali süvatehnoloogia ettevõtluse vallas on märgatud ka mujal maailmas ja seda tõestab hästi see, et meie ettevõtted on välja valitud Tokyos toimuvale Kiraboshi pitchingule ehk kihutuskõnede võistlusele,” tõdeb Tartu linnavalitsuse ettevõtluse arengu osakonna valdkonnajuht Roomer Tarajev. “Eesti ja Jaapani vaheliste ärisuhete elavnemise taga on paljude organisatsioonide ühine pingutus, aga erilist tänu väärib koostöösuhete loomisel Tokyo Eesti saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait, kelle abil hulganisti kasulikke kontakte loonud oleme,” lisab Tarajev.

Tartu suurt potentsiaali süvatehnoloogia ettevõtluse vallas on märgatud ka mujal maailmas ja seda tõestab hästi see, et meie ettevõtted on välja valitud Tokyos toimuvale Kiraboshi pitchingule ehk kihutuskõnede võistlusele.

Head Uudised GoodNews