1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. TOPSIRING! Viljandi Pärimusmuusika Festival soovib muutuda ühekordsete plastiktopside vabaks
TOPSIRING! Viljandi Pärimusmuusika Festival soovib muutuda ühekordsete plastiktopside vabaks

TOPSIRING! Viljandi Pärimusmuusika Festival soovib muutuda ühekordsete plastiktopside vabaks

DSC_0728Ühekordsete joogitopside kasutamine Eesti festivalidel võib hääbuda. Pandirahal põhineva pestavate joogitopside süsteemi juurutav Topsiring katsetas möödunud nädalavahetusel ringlustopside süsteemi Viljandi Pärimusmuusika Festivalil, kus algatus osutus oodatust populaarsemaks.

Nelja päeva jooksul jagati Viljandi Pärimusmuusika Festivali külastajatele kokku üle tuhande pestava topsi. Topsiringi tasse, pokaale ja topse jagas oma müügitelgist koos joogiga 20 joogipakkujat. Pärast topsi kasutamise lõpetamist sai oma joogitopsi tagastada kas toitlustajale või Topsringi telki ning selle eest saadi oma pandiraha täies ulatuses tagasi. “Meil on väga hea meel, et nii külastajad kui ka toitlustajad tulid ideega kaasa,” rääkis Topsiringi projektijuht Kadri Kaarna. “Saime palju kiidusõnu ka festivali korraldusmeeskonnalt ning töötame selle nimel, et edaspidi oleks meil valmisolek suuri festivale täies mahus ringlustopsidega katta.”

IMG_3221

Järgmisel aastal on tulemas 25. Viljandi Pärimusmuusika Festival ning nii festivali meeskond kui ka Topsiring usuvad, et koostöö jätkub: “Loodame väga, et järgmisel aastal suudab Topsiring meie ala korduvkasutatavate topsidega täielikult katta ning saame ühekordsetest topsidest täielikult loobuda,” selgitab festivali platsihoolduse pealik. Kuigi selleaastasel festivalil katsetati süsteemi veel väikeses mahus ning seetõttu ei jõudnud kõik toitlustajad kaasa tulla, sai algatus siiski laialdast positiivset vastukaja.

IMG_3193

Külastaja jaoks on pandisüsteem lihtne – ostes joogi saab valida selle serveerituna pestavas topsis makstes selle eest pandi 2 eurot või pokaalidele 3 eurot. Pärast topsi kasutamise lõpetamist sai oma joogitopsi tagastada kas toitlustajale või Topsringi telki. Topsiringi joogitopsid on kasutusel sellel nädalal Põlvas toimuval Intsikurmu festivalil ja järgmisel nädalal Paide Arvamusfestivalil.

Head Uudised GoodNews