1. Avaleht
  2. Haridus
  3. KUIDAS KÄITUDA OHUTULT? Tulevased meistrid õpivad ohutult käituma
KUIDAS KÄITUDA OHUTULT? Tulevased meistrid õpivad ohutult käituma

KUIDAS KÄITUDA OHUTULT? Tulevased meistrid õpivad ohutult käituma

Tulevased meistrid õpivad ohutult käitumaPäästeameti ning Politsei- ja Piirivalveameti koolitajad õpetavad Narva Kutseõppekeskuse tulevased meistrid ohutult käituma.

Juba neljandat aastat toimuv koolitusprogramm “Turvalisuse alused” on oluline osa kutseõppekeskuse uute õppurite esimesest õppeaastast, sest iga meister peab käituma turvaliselt ja ohutult.

Direktor Riina Veidenbaumi sõnul saavad kõik esmakursuslased põhjalikud teadmised ja oskused ohtude ennetamise, nendega toimetulemise ja turvalise käitumise osas.

“Korraldame ohutusteemalist kursust juba neljandat aastat ja peame oluliseks, et selle läbiksid kõik meie uued õpilased,” ütles Veidenbaum. „Hindame kõrgelt koostööd Pääste-, Politsei- ja Piirivalveameti töötajatega meie õpilaste koolitamisel.“

Õppedirektor Tatjana Burikova lisas, et kooli eesmärgiks on koostöös ametitega luua turvalisust. „Oleme korraldanud õppetöö nii, et kõikidel meie kooli esimese kursuse õpilastel on võimalus spetsialistidega kohtuda ja õppida,” ütles Burikova. „Kooli televisioonis töötavad multimeediumi eriala õpilased salvestasid õppetöö alguses intervjuu Narva noorsoopolitsei juhtiva inspektori Andrei Soboleviga.“

Pooleteisetunniste loengute jooksul räägitakse vee- ja liiklusohutusest, seaduskuulekusest ja kõigest sellest, mida õnnetuse korral teha ja mida mitte. Õpilased saavad õnnetuse korral käitumise praktiliselt läbi harjutada, et uued teadmised paremini kinnistuks.

Narva Kutseõppekeskus on Ida-Virumaa juhtiv kutseõppeasutus, kus saab õppida ligi 30 eriala 12 õppekavarühmast. Õpe toimub eesti ja vene keeles, põhi- ja keskhariduse baasil ning nii kooli- kui ka töökohapõhiselt.

Head Uudised GoodNews