1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTUS I Pirita kauneim koduaed lummab taluaia lilledega
TUNNUSTUS I Pirita kauneim koduaed lummab taluaia lilledega

TUNNUSTUS I Pirita kauneim koduaed lummab taluaia lilledega

Pirita kauneima aia tiitli pälvis Jääraku tee 54 asuv koduaed, kus on oskuslikult ärakasutatud maastikuprofiili ja taluaia õitsejaid.

Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati sõnul on hämmastav, kui palju eriilmelisi koduaedu Pirital on ja tunnistas, et võitjat oli väga keeruline valida. “Tänavuse Pirita kaunima koduaia tiitli pälvis aed, mis on tänu aia rajaja tohutule ja pühendunud tööle justkui uuesti sündinud. Riin Lõoke on aastatega andnud vanale unustusse jäänud aiale uue hingamise ja näo, kuid on seejuures aeda alles jätnud vana aia hõngu. Vanade taluaedade lilled on selle aia uhkus,” kirjeldas linnaosavanem.  Peale lopsakate taimede köidavad võitja aias pilku veesilm ja astmelised nõlvad,” kirjeldas linnaosavanem ja lisas, et selline maastik annab aiakujundajale palju võimalusi, kuid nõuab ka väga suurt oskust sellega toime tulla. Riin Lõoke on aeda rajanud mitu aastat ning kinnitab, et tööd aias ei lõpe niipea.

Konkursil auhinnati koduaedasid aadressil Supluse puiestee 3 ja Kummeli tee 102 ning Vahtramäe tee 37 paarismaja ühiselt rajatud aeda.

Supluse puiestee 3 aia (omanik perekond Haug ja kujundaja Veiko Meliste) rajamine algas väikesest tiigist ja nüüd on selle ümber kujundatud hubaseid istumisnurgakesi, mis annavadki aiale oma näo.

Kummeli tee 102 aed on Tatjana Haaviku enda välja mõeldud ja enda rajatud ning hakkab silma sellega, et aed on väga hästi läbimõeldud – lillepeenrad, kasvuhoone, sametpehme muru. Tatjana Haaviku aeda on pärjatud ka Vabariigi Presidendi Kauni kodu tiitliga.

“Väga lahe leid tänavusel konkursil on üks paarimaja aed, mis asub aadressil Vahtramäe tee 37. Omanikud (perekond Viiderfeld ja perekond Novik) on oskuslikult loonud ühtse terviku – nii maja arhitektuuris kui ka aiakujunduses. Alles lähemal vaatlusel on aru saada, et tegemist on siiski kahe pere elamisega,” nentis linnaosavanem.

Liinati sõnul hakkas tänavuse konkursi parimaid valides silma seegi, et kui vahepeal kaotati koduaiast tarbeaed üldse ära, siis nüüd on hakatud jälle rohkem peenraid tegema ja kasvuhooneid rajama.

Pirita kauneima koduaia konkurssi korraldab Pirita linnaosa valitsus.

Head Uudised GoodNews