1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTUS I Tallinn premeerib tänuüritusel parimaid korteriühistuid
TUNNUSTUS I Tallinn premeerib tänuüritusel parimaid korteriühistuid

TUNNUSTUS I Tallinn premeerib tänuüritusel parimaid korteriühistuid

Kolmapäeval, 14. oktoobril kell 14 tunnustatakse Jaan Poska majas (J. Poska tn 8) aktiivseid korteriühistute juhte, kes 2019. aastal uuendasid korterelamute hoovide ilmet ja turvalisust või suurendasid korterelamu energiatõhusust ning välisilmet.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul toetab Tallinn korteriühistutele suunatud toetusmeetmetega „Hoovid korda“ ja „Fassaadid korda“ aktiivseid korteriühistuid, panustades rahaliselt korterelamute hoovide ja fassaadide korrastamisse. „Tunnustust jagatakse korteriühistute juhtidele, kes on uuendanud oma korterelamute õuealade ilmet, rajades näiteks uue parkimisala, prügimaja või haljasala. Samuti tunnustab linn korterelamuid, kes parendanud kortermaja välisilmet ja turvalisust või muutnud korterelamu energiatõhusamaks ning kaasaegsemaks,“ rääkis Võrk ning lisas, et korteriühistute juhtidele antakse üle tunnustusmärk, mida on võimalik paigaldada kortermaja seinale.

2019. aastal oli „Hoovid korda“ toetusmeetme eelarve 502 500 eurot, millest toetati 68 korteriühistu tegevusi (parklate ja prügimajade rajamine). „Fassaadid korda“ toetusmeetme eelarve oli 250 000 eurot, millest toetati üheksa korterelamu energiatõhusamaks muutmist ja välisilme parandamist.

Tallinn pakub mitmeid toetusmeetmeid aktiivsete korteriühistute liikmetele, et vähendada kitsaskohti korterelamute juures. Tänavu toetab linn aktiivseid korteriühistuid kogusummas 1,1 miljonit eurot ühtekokku kuuest erinevast toetusmeetmest. Uuena on sellel aastal lisandud tuleohutuse toetus. Lisainfo leiab siit.

Head Uudised GoodNews