1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Üksi elavad Haabersti eakad saavad abipakke
Üksi elavad Haabersti eakad saavad abipakke

Üksi elavad Haabersti eakad saavad abipakke

Jõulukuul toetab Tallinn üksi elavaid ja vähese sissetulekuga eakaid traditsioonilise abipakiga. Haaberstis elavad üksikud eakad saavad abipakke eelregistreerimiseta üldjärjekorra alusel. Abipakke linnaosa üksi elavatele eakatele jagatakse kolmel järjestikusel päeval, 05.12-07.12.23 kella 10.00 kuni 16.00 Haabersti Päevakeskuses, Õismäe tee 24.

Haabersti linnaosa vanema Oleg Siljanovi sõnul on abipakki võimalik saada linnaosa valitsustest, kui eaka rahvastikuregistrijärgne elukoht on Haaberstis ning ta elab oma kodus üksi ning sinna ei ole kedagi teist sisse registreeritud. Ta peab saama vanaduspensioni ja tema igakuine sissetulek peab olema väiksem kui 725 eurot kuus. “Abipakke jagatakse Haaberstis kolmel järjestikusel päeval, 05.12-07.12.23 kella 10.00 kuni 16.00 Haabersti Päevakeskuse hoones, aadressil Õismäe tee 24. Eelnevat registreerimist ei ole vaja, jagamine toimub üldjärjekorra alusel,” ütles linnaosa vanem ning lisas, et abipaki kättesaamiseks tuleb vastata eelpool nimetatud tingimustele ning jagamine toimub isikut tõendava dokumendi alusel.
Võimalike arusaamatuste vältimiseks märgitakse, et tegemist on ühekordse abistava aktsiooniga, mitte igakuise toetusega.

  • Ligikaudu viiekilogrammine pakk antakse saajale üle riidekotis, mis omakorda sobib kasutamiseks ka edaspidi. Kotis on üks pakk küpsiseid, makarone, tatart ja teed, tahvel šokolaadi, pudel rapsiõli, purk värskekapsaborši, neli konservi (sprotid ja veiseliha) ning tükk seepi. Selleks, et pakk oleks mugavam ära viia, soovitatakse kaasa võtta ratastega kott.
Head Uudised GoodNews