1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Ülemiste Keskus täitub laupäeval õpilasfirmadega
Ülemiste Keskus täitub laupäeval õpilasfirmadega

Ülemiste Keskus täitub laupäeval õpilasfirmadega

Sel laupäeval toimub Ülemiste Keskuses iga-aastane õpilasfirmade jõululaat, kuhu koguneb ligi sada õpilasfirmat Eesti eri paigust. Teiste seas müüvad noored ettevõtjad söödavaid joogitopse, süsinikkiust sõrmuseid ja kokkupandavaid kaameratega linnu pesakaste.

Ülemiste keskuse jõululaada korraldaja Gerli Veeleidi sõnul on õpilasfirmade MEKA laadale registreerunud ligi sada õpilasfirmat, millest enamus on pärit Harjumaalt, aga mitte ainult – pealinnas toimuvale laadale sõidavad õpilased kohale ka Hiiumaalt, Raplast, Pärnust, Lääne-Virumaalt, Läänemaalt ja Tartust.

„Väga meeldiv on näha, et paljude toodete puhul on kasutatud uuenduslikke ja keskkonnasõbralikke materjale ning toidu- ja joogipoolise valmistamisel on samuti silmas peetud tervislikku lähenemist,” tõdes Veeleid. Tema sõnul on tänavusel jõululaadal peamiselt esindatud vaba aja, sisustus- ja tarbeesemed, kuid leidub ka mitmeid hariduslikke tooteid eelkooliealistele ja koolilastele ning hooajalist jõulukaupa.

Näiteks saab õpilasfirmade laadalt omale soetada õpilasfirma Stay Safe poolt valmistatud enesekaitse võtmehoidjaid, õpilasfirma Zip nelja kandmisvõimalusega dressipluuse või SafetyBandsi nimelise õpilasfirma loodud joogi puhtust kontrollivaid käepaelu. Samuti pakutakse laadal näiteks kinnisvara hoolduse teenust, poltidest ja mutritest meisterdatud kujukesi, looduslikest materjalidest valmistatud taime terraariume ning palju muud põnevat.

„Noored on väga loovad ja agarad ning igal aastal tullakse välja põnevate ideede ja leidlike lahendustega, nii ka sel aastal. Õpilasfirmade jõululaadad on suurepärane koht, kust leida peagi saabuvaks jõuluajaks põnevaid ja erilisi kingitusi ning toetada seeläbi ka tublide noorte kooliõpilaste algatusi,” sõnas õpilasfirmade esindusorganisatsiooni Junior Achievement tegevjuht Kersti Loor.

  • Kokku toimub sel aastal veel kümme õpilasfirmade laata üle terve Eesti. Tänavuse aasta esimene õpilasfirmade jõululaat ootab külastajaid sel laupäeval, 25. novembril, kell 11.00-17.00 Ülemiste Keskuses. Teiste detsembrikuu jooksul aset leidvate jõululaatade kohta leiab rohkem infot JA Eesti kodulehelt.
Head Uudised GoodNews