1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Üliõpilastele on oluline kõrgetasemelisem ja kaasavamalt juhitud kõrgharidus
Üliõpilastele on oluline kõrgetasemelisem ja kaasavamalt juhitud kõrgharidus

Üliõpilastele on oluline kõrgetasemelisem ja kaasavamalt juhitud kõrgharidus

25412_9671Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) märgib riigikokku pürgivatele erakondadele saadetud platvormis, et Eesti peab jätkuvalt püüdlema kõrgetasemelise kõrghariduse poole.

Eesti Üliõpilaskondade Liidu nägemusel peab astuma suuremaid samme kvaliteetsema kõrghariduse ja jätkusuutlikuma teaduse poole, mis oleks rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline. “Kõrgharidus on avalik hüve, mis ei ole ainult tudengite asi. Kõrgharidus on kogu ühiskonna jaoks. Meie nägemuses peab algama dialoog kõrghariduse moderniseerumisest ja teaduse väärtustamisest riigi, kõrgkoolide ja üliõpilaskonna vahel,” ütles EÜL-i juhatuse aseesimees Johann Peetre ja tõi välja, et Eesti on juhtiva e-riigina väga soodsas positsioonis hariduse kaasajastamiseks ning efektiivsemaks muutumiseks.

“Modernsem, efektiivsem ja kaasavamalt juhitud kõrgharidus ei nõua märkimisväärselt suuri kulutusi. Samas toob see endaga olulist tõusu kõrghariduse kvaliteedis ja selle panuses ühiskonda,” lisas Peetre.

Üliõpilased on valmis võtma kaasvastutuse riigi ja ülikoolide kõrval kõrghariduse juhtimise ja rahastamise otsustes ning õppekvaliteedi arendamisel.

Eesti Üliõpilaskondade Liit on 1991. aastal asutatud üliõpilaste katusorganisatsioon, mille eesmärk on mõjutada Eesti kõrghariduse keskkonna arengut, esindada üliõpilaste hariduslikke ja sotsiaalmajajanduslikke huve ning kaitsta tudengite õigusi.

Head Uudised GoodNews