1. Avaleht
  2. Loomad
  3. ÜTLE ÜKS ILUS POISSLAPSE NIMI! Tallinna Loomaaed kutsub jääkarupoja nimekonkursile
ÜTLE ÜKS ILUS POISSLAPSE NIMI! Tallinna Loomaaed kutsub jääkarupoja nimekonkursile

ÜTLE ÜKS ILUS POISSLAPSE NIMI! Tallinna Loomaaed kutsub jääkarupoja nimekonkursile

Jääkaru-Nord-Maaja Kitsing
Foto: Maaja Kitsing

Tallinna loomaaias 26. novembril 2016 sündinud jääkarupoeg on nüüdseks tublisti kasvanud ja nii aktiivseks muutunud, et ei taha enam pesakastis jääkaruema kaisus pikutada. Kätte hakkab jõudma maailma avastamise aeg! Esimesel arstlikul ülevaatusel selgus, et jääkarumõmm on isane ja nüüd tuleb talle paslik nimi leida. “Armas sõber, tule meile appi ja aita veel nimetule mõmmikule nimi panna!” kutsub loomaaed inimesi nimepanekule kaasa lööma. “Nime valikul peaks mõtlema sellele, et see peab sobima ka täiskasvanud võimsale jääkarumürakale. Võib lähtuda karumõmmi vanemate või vanavanemate nimedest: karupoja ema on Friida ja isa Nord, Friida vanemad olid Vaida ja Franz ning Nordi vanemad Olga ja Eric. Võid pakkuda ka nime, mis seostub jääkarude arktilise elupaigaga.”

Nimekonkurss kestab 27. veebruarist 6. märtsini. Välja valitud nimi antakse teada loomaaia kodulehel ja sotsiaalmeedia kanalites hiljemalt 17. märtsil. Nime pakkuja saab auhinnaks kasti Granarolo itaalia jäätist ja kutse kahele uue jääkaru kodu avamisele sügisel.

Praegu saab jääkaruema ja -poja tegemistel silma peal hoida pesakaamerat jälgides, kuid märtsikuus hakkavad nad õueaedikus südameid murdmas käima. Loodetavasti toob Friida oma mõmmi välja ka 5. märtsil – loomaaia jääkarupäeval.

Nimevalikus saab osaleda SIIN!

Jüri Kukk Ajakirjanik