1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vabariigi terviseks läbiti üle 50 000 kilomeetri!
Vabariigi terviseks läbiti üle 50 000 kilomeetri!

Vabariigi terviseks läbiti üle 50 000 kilomeetri!

Sel aastal tegid “Vabariigi terviseks” üleskutse raames eestimaalased maailmale n-ö. tiiru peale – nelja päeva jooksul liiguti üle Eesti enam kui 50 000 kilomeetrit.

Talvistele ilmaoludele kohaselt läbiti neist suurem osa, üle 29 000 kilomeetri, suuskadel. Pea 15 000 kilomeetrit aga kõnniti või matkati. Kõige enam liikumiskilomeetreid koguti Nõmme-Harku, Haanja, Pirita, Kõrvemaa, Keila ja Jõulumäe radadel.

Foto: Unsplash

SA Eesti Terviserajad juhataja Assar Jõepera sõnas, et “Vabariigi terviseks” üleskutsest võeti osa igast Eestimaa paigast – Narvast Pärnuni ja Kõpust Vastseliinani. “Rõõmustav on statistikast näha, et kaasa lõi hulk ettevõtteid, kes motiveerisid oma meeskondi vabadel päevadel enda tervise eest hoolitsema ja looduses liikuma. Liikumiskilomeetrid märkisid üles ka suuremad sõpruskonnad, kes üheskoos pikka nädalavahetust veetsid. Sümpaatset aktiivse liikumise eeskuju näitas ka vabariigi president Alar Karis, kes koos abikaasa Sirje Karisega võttis osa Aegviidus toimunud presidendimatkast.”

Jõepera lisas, et hoolimata täna alanud märtsikuust on enamus suusarajad heas korras. “Kõige paremad suusatamisolud on Lõuna-Eestis, kuid väga heas korras suusaradu leiab tänu rajameistritele kõikjal üle Eesti. Miks mitte just nüüd, koolivaheajal, siirduda suusarajale kevadpäikest nautima ja hoida edasi seda liikumisaktiviteeti, mida vabariigi aastapäeva nädalavahetusel üle Eesti näidati!” julgustab terviseradade eestvedaja.

  • Ajakohast rajainfot saab vaadata SIIT.
Head Uudised GoodNews