1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VÄGIVALLATU POLIITILINE AKTIIVSUS I Mihhail Kõlvart: kui vajadus tekib, on Balti rahvad valmis ka tulevikus seisma koos käest kinni!
VÄGIVALLATU POLIITILINE AKTIIVSUS I Mihhail Kõlvart: kui vajadus tekib, on Balti rahvad valmis ka tulevikus seisma koos käest kinni!

VÄGIVALLATU POLIITILINE AKTIIVSUS I Mihhail Kõlvart: kui vajadus tekib, on Balti rahvad valmis ka tulevikus seisma koos käest kinni!

Eile toimus raekojas Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti, Läti Vabariigi suursaadiku Raimonds Jansonsi ning Leedu Vabariigi suursaadiku Giedrius Apuokase vastuvõtt Balti Keti 30. aastapäeva puhul.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ütles oma tervituskõnes: “Iga kett on nii tugev, kui tugev on tema nõrgim lüli. Kuid Balti ketis olid kõik lülid tugevad. Ja kõige suurem koormus selles ketis langes Leedu rahvarindele Sajudis, Läti Tautas Frontele ja Eestimaa Rahvarindele.”

Kõlvart mainis, et kõik režiimid, ka kõige diktaatorlikumad, püüavad näidata, et just nemad teevad seda, mida rahvas tahab. “Balti kett näitas veenvalt, mida rahvas, või isegi kolm rahvast, tegelikult tahavad. Sellega ei saanud enam vaielda.”

Linnapea sõnul on Balti keti puhul erakordne just see, et ta pakkus näite edukast vägivallatust poliitilisest aktiivsusest.

“See oli meie ühine minevik. Kuid kui vajadus tekib, on Balti rahvad valmis ka tulevikus seisma koos käest kinni,” ütles Kõlvart lõpetuseks.

Vastuvõtule olid kutsutud Balti keti veteranid, Eesti taasiseseisvumisele kaasa aidanud ühiskonnategelased, Eestis resideeruv diplomaatiline korpus, Läti ja Leedu kogukondade esindajad ning Rahvarinde muuseumi poolt korraldatud luulekonkursi „Vabaduse loits 2019“ parimad.

Vastuvõtul esines ansambel „Harfihaldjad“. Teiste lugude hulgas esitati ka just selleks sündmuseks seatud versiooni Balti keti tunnuslaulust „Ärgake Baltimaad“.

Head Uudised GoodNews