1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Välisminister Reinsalu: Venemaa võimuladvik peab istuma kohtupingis
Välisminister Reinsalu: Venemaa võimuladvik peab istuma kohtupingis

Välisminister Reinsalu: Venemaa võimuladvik peab istuma kohtupingis

Välisminister Urmas Reinsalu osales täna hommikul New Yorgis Rahvusvahelise Kriminaalkohtu teemalisel (ICC) ministrite kohtumisel.

Reinsalu sõnul on esmatähtis tagada Ukrainas toime pandud kuritegude sõltumatu ja tõhus uurimine ja kohtumõistmine. „Peame võtma vastutusele need, kelle tegude tagajärjel oleme näinud kohutavaid kaadreid Butšast, Izjumist ja mujalt Ukrainas. Kuna Rahvusvahelisel Kriminaalkohtul on siin keskne roll, oli Eesti üks esimestest, kes otsustas saata sõjakuritegude uurimiseks appi oma eksperdid,“ lisas ta.

„Samas ei tohi mööda vaadata asjaolust, et vastutama peab ka Venemaa võimuladvik, kes on Ukraina vastu toime pandud tegude taga. Just sel põhjusel peame looma rahvusvahelise tribunali. Venemaa agressioonisõja organisaatorid ei tohi mitte mingil juhul pääseda karistuseta,“ rõhutas Reinsalu.

Välisminister Reinsalu toonitas, et rahvusvahelise üldsuse surve õigluse tagamiseks ja julmuste eest vastutusele võtmiseks on võtmetähtsusega. Samuti on ÜRO liikmesriikide kohustus Ukrainat toetada ja aidata kaasa Vene režiimi sõjakuritegude paljastamisele.

Head Uudised GoodNews