1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Valitsus nimetas uueks siseministeeriumi kantsleriks Tarmo Miilitsa
Valitsus nimetas uueks siseministeeriumi kantsleriks Tarmo Miilitsa

Valitsus nimetas uueks siseministeeriumi kantsleriks Tarmo Miilitsa

Siseminister Kristian Jaani sõnul saab siseministeerium väga laiade sisejulgeolekualaste teadmistega kantsleri. “Tarmol on pikk kogemus siseturvalisuse ja sisejulgeoleku valdkonnas nii Eestis kui ka rahvusvahelisel tasandil. Tal on suurepärased teadmised valdkonnast ja ta omab pikka juhikogemust. Usun, et tänu sellele on tema sisseelamine kiire ja dünaamiline. On selge, et tänases keerulises olukorras, kus kantsleril tuleb koheselt tegutsema hakata ning sisseelamisaeg on üürike, saab Tarmo Miilitsast hea partner nii mulle kui ka valitsemisala allasutustele,” ütles Jaani.

Siseministeeriumi kantsler Tarmo Miilits kinnitas, et on teadlik temale pandud suurtest ootustest ning valmis andma oma panuse siseturvalisuse loomisel. “Arvestades rahvusvahelist olukorda ja pikale veninud tervisekriisi mõistan hästi enda õlgadele tulevat vastutust. Minu eesmärk on kasutada igati oma eelnevaid kogemusi nii kriisireguleerimise kui ka siseturvalisuse valdkonna juhtimisel, et Eesti inimesed tunneksid jätkuvalt end Eestis elades turvaliselt,“ ütles Tarmo Miilits.

Siseministeeriumi uus kantsler asub ametisse koheselt.

Viimased neli aastat on Miilits töötanud Kaitsepolitseiametis. Enne seda teenis ta neli aastat Euroopa Liidu politseimissiooni asejuhina Afganistanis. Samuti on tal pikaajaline kogemus erinevatel ametikohtadel Politsei- ja Piirivalveametis, kus ta viimati töötas peadirektori asetäitjana korrakaitsepolitsei alal. Tal on Sisekaitseakadeemia sisejulgeoleku magistrikraad.

Tarmo Miilits on Kotkaristi III klassi teenetemärgi kavaler.

Head Uudised GoodNews