1. Avaleht
  2. Haridus
  3. VIDEO! Audenteses alustas kooliaastat 221 sporditalenti
VIDEO! Audenteses alustas kooliaastat 221 sporditalenti

VIDEO! Audenteses alustas kooliaastat 221 sporditalenti

Audentese spordigümnaasiumis alustas Tallinnas ja Otepääl kooliaastat 221 õppursportlast 26 spordialalt.

Eesti Olümpiakomitee asepresident Tõnu Tõniste kutsus noori üles võtma maksimumi õpingutest spordigümnaasiumis. „Tee tippu on käänuline, täis väljakutseid ja takistusi. See on teekond, mida läbides tuleb maadelda küsimustega, kuidas säilitada motivatsiooni, kuidas tulla toime nii enda kui ka teiste ootustega, kuidas jääda endaks. Need on küsimused, millega kokku puutute ja loodetavasti siit koolist vastused leiate,“ rääkis Tõniste.

Spordigümnaasiumi direktori Priit Ilveri sõnul on kooliaastat alustavad noored valmis selleks, et neilt nõutakse maksimumi nii õpingutes kui ka sportlikus arengus. „Kasvatame noori inimesi, kes on iseseisvad, targad ja tugevad ning suudavad võita medaleid nii spordivõistlustelt kui ka õppetulemuste eest. Eelmisel õppeaastal lõpetas edukate õppetulemuste eest medaliga 12 õppursportlast. Noored sportlased hindavad kõrgelt Audentese pakutavat haridust, treeningvõimalusi ja toetavat õhkkonda,“ rääkis Ilver.

Spordigümnaasiumi ridadega liitus alanud kooliaastal Tallinnas 66 ja Otepääl 16 uut õpilast. Tallinnas õpivad sportlased 22 spordierialal: põhialadena kergejõustik, korvpall, võrkpall, käsipall, džuudo, maadlus, ujumine, tennis ja laskmine, lisaks golf, iluvõimlemine, jalgpall, kardisport, purjetamine, tai poks, triatlon, vehklemine ning esmakordselt saalihokimängija, squashimängija ja mitu võistlustantsuga tegelejat. Otepää filiaalis alustasid uut kooliaastat murdmaasuusatajad, suusahüppajad, kahevõistlejad, laskesuusatajad, jalgrattasportlased ja orienteerujad.

Audenteses töötab õpetajate kõrval igapäevaselt Tallinnas 17 ja Otepää filiaalis kuus treenerit. Sealjuures töötavad Audenteses kaks Eesti viiest kõrgeima, 8. kategooria treenerit: ujumistreener Siiri Põlluveer ja võrkpallitreener Peeter Vahtra.

Spordigümnaasiumi on lõpetanud paljud Eesti tippsportlased, näiteks maadlejad Heiki Nabi ja Epp Mäe, kergejõustiklased Ksenija Balta, Mikk Pahapill, Janek Õiglane, Marek Niit ja Roman Fosti, sumomaadleja Kaido Höövelson (Baruto), jalgratturid Tanel Kangert ja Rein Taaramäe, laskesportlane Peeter Olesk, tennisist Anett Kontaveit, võrkpallur Robert Täht, korvpallurid Gregor Arbet ja Indrek Kajupank, sulgpallur Raul Must ja paljud teised.

Õppursportlaste koolitamist, majutust ja toitlustamist rahastab haridusministeerium.

https://www.facebook.com/Olympiafann/videos/409138069787981/

Head Uudised GoodNews