1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIDEO I Algas „Elu ja armastus“ teemaline õppeprogramm koolidele
VIDEO I Algas „Elu ja armastus“ teemaline õppeprogramm koolidele

VIDEO I Algas „Elu ja armastus“ teemaline õppeprogramm koolidele

Tallinna Kirjanduskeskuse, Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi, Eesti Filmi Instituudi, Taska Filmi ja Apollo Film Productionsi eestvedamisel algas tasuta õppeprogramm ning esseekonkurss „Elu ja armastus“, mis on loodud 9.-12. klasside õpilastele ja õpetajatele.

Foto: Freepik

Eesti Emakeeleõpetajate Seltsi juhatuse esimees Kaja Sarapuu lausus, et Tammsaare romaan “Elu ja armastus” võib tiheda õppekava tõttu jääda koolis kahjuks lugemata, kuid film koos õppematerjalidega loob soodsa võimaluse teema käsitlemiseks.

„Romaanist ja mängufilmist inspireeritud „Elu ja armastus“ teemaline programm on mõeldud õpetajate töö hõlbustamiseks – õppematerjalide abil saab Tammsaare romaani tutvustada kooliõpilaste jaoks huvitavas formaadis, kasutades filmi, et motiveerida noori kaasa mõtlema ja esseekonkursil oma arvamust avaldama,“ lisas Mikk Rand, Eesti Filmi Instituudi filmipädevuse projektijuht.

Romaanist ja mängufilmist inspireeritud „Elu ja armastus“ teemaline programm on mõeldud õpetajate töö hõlbustamiseks.

Raamatukaupluste statistika näitab, et romaani „Elu ja armastus“ ainetel valminud uus Eesti mängufilm on juba motiveerinud eestlasi taas senisest enam Tammsaare tuntumat armastusromaani lugema – mitmes kaupluses on teos välja müüdud ja oodatakse lisatrükki.

Esseekonkursil „Elu ja armastus“ oodatakse osalema kõiki 9.-12. klassi õpilasi koos eesti keele ja kirjanduse õpetajatega. Teemapüstitus, mis on vormistatud sarnaselt riigieksamile, annab võimaluse mõtestatud käeharjutuseks. Essee esitamise tähtaeg on 15. aprill 2024. Parimate esseede autoreid ootavad auhinnad kogu klassile ning välja antakse ka mitmed individuaalsed eripreemiad. Esseekonkursi töid hindab President Kaljulaidi Fond, auhinnad panevad välja President Kaljulaidi Fond, Apollo kino ja Apollo raamatupoed.

Head Uudised GoodNews