1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIIMANE KOOLITUND I Viimane live-koolitund keskendub ärevusega toimetulekule
VIIMANE KOOLITUND I Viimane live-koolitund keskendub ärevusega toimetulekule

VIIMANE KOOLITUND I Viimane live-koolitund keskendub ärevusega toimetulekule

Täna lõpeb Haridus- ja Teadusministeeriumi, Eesti Haridustehnoloogide Liidu ja Telia koostöös sündinud live-koolitundide sari, mis on aprillist saati toonud vaatajate ette üheksa eriilmelist koolitundi. Viimane live-koolitund keskendub homme toimuva emakeele riigieksami eel sooritusärevusele ja sellega toimetulekule.

Haridusasutuste distantsõppe perioodi alguses ellu kutsutud algatuse eesmärgiks oli viia Eesti parimate ekspertide kogemused ja teadmised kooliõpilaste ja õpetajateni, olenemata nende asukohast. Tänase tunni avab haridus- ja teadusminister Mailis Reps, kes tänab algatuse eestvedajaid. „See on suurepärane näide meie õpetajate nutikatest distantsõppe lahendustest, kuidas muuta õppimise põnevamaks, mitmekülgsemaks ja tõhusamaks,“ ütles Reps. „Suur tänu kõigile Eesti õpilastele ja haridustöötajatele eriolukorras õppimise ja õpetamise eest!“

Live-tundide idee autori ja peatoimetaja, Eesti Haridustehnoloogide Liidu juhi Diana Veskimägi sõnul tõid koolitunnid vaheldust distantsõppes ning aitasid õppida õppima. „Tundide eesmärgiks ei olnud asendada matemaatikat või bioloogiat, vaid viia õpilasteni need teemad, mida praegu koolides enamasti veel ei õpetata, ning inspireerida edasi püüdma. Üheksa nädala jooksul käsitlesid eksperdid, õpilased ja õpetajad teemasid praktiliselt õppimisest ja vaimsest tervisest loovuse arendamiseni,“ sõnas Veskimägi. „Rõõm on näha ja kogeda, et kogukonna ühine algatus sai vabatahtlike panustajate ning abivalmis partnerite abil niivõrd suurejooneline.“

Täna toimub viimane live-koolitund

Täna kell 11.00 algava viimase live-koolitunni „Eksamid ja kuidas ärevusega hakkama saada“ avab haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Tunni viivad läbi Lääne-Eesti Rajaleidja juht Tiina Kütt ja Innove testide keskuse juht Regina Multram. Tundi modereerib Lehari Kaustel.

Tunniga liituvad virtuaalselt abituriendid üle Eesti, et enne eksameid vajalikke näpunäiteid saada. Otse-eetris on neil võimalik küsida riigieksamite ja eksamiärevusega seotud küsimusi. Koolitundi saab jälgida ministeeriumi Youtube’i kanalis, Inspira kanalis Telia TV-s või Telia TV veebis ja äpis ning ERRi portaalis. Samades kanalites on järelevaadatavad ka kõik varasemad live-koolitunnid.

Live-koolitunnid sündisid Haridus- ja Teadusministeeriumi, Eesti Haridustehnoloogide Liidu ja Telia koostöös, millele aitasid kaasa ettevõtted Miltton New Nordics, Eventech, Royal Experience, Minu Rada ja Valge Klaar. Live koolitunnid toimusid Eestis arendatud virtuaalalhenduste platvormil Hybridity.

Lisainfo:

 

Head Uudised GoodNews