1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Täna kuulutatakse välja aasta kaitseliitlane ja naiskodukaitsja
Täna kuulutatakse välja aasta kaitseliitlane ja naiskodukaitsja

Täna kuulutatakse välja aasta kaitseliitlane ja naiskodukaitsja

Airi Tooming õnnitleb 2016 aasta naiskodukaitsjat Kristlin Kõrgesaart
Foto: Kristjan Prii

Täna kuulutavad Kaitseliidu ülem kindralmajor Meelis Kiili ja Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming Pärnus Endla teatris välja aasta kaitseliitlase ja aasta naiskodukaitsja nimed.

Aasta kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat valitakse kaheksandat korda. Tänavu on aasta kaitseliitlase nominente 15 ning aasta naiskodukaitsja nominente samuti 15. Järvamaalt kandideerivad tiitlitele: Naiskodukaitse Järva ringkonnast Eve Kivistik  ja Kaitseliidu Järva maleva liige Mario Reinu.

Nende tutvustuses seisab:

Eve Kivistik on Järva ringkonnas hinnatud ja teemasid hästi valdav vabatahtlik instruktor, kes annab oma teadmisi edasi nii Naiskodukaitse organisatsiooniõpetuse kui ka esmaabi moodulil. Ta on Järva malevas lõpetanud jaosanitari erialakursuse. Lisaks on ta  formeerija ja meedikuna osalenud erinevatel õppustel ning omab ametikohta Kaitseliidu üksuses. Tal on väga tugevad juhiomadused ning ta on ringkonnas omamoodi teerajajaks.

Mario Reinu  on inimene, kes on oma uskumatult rahuliku olemusega eeskujuks paljudele. Ta hindab väga oma kaaskaitseliitlaste ja -naiskodukaitsjate panust ning teeb alati ettepaneku tunnustamiseks – ta kuulab ja märkab. Lisaks on ta  noortele heaks nõuandjaks. Ta ise on kirjeldanud end järgmiste sõnadega: „Hari end, kogu kogemusi, muuda läbi iseenda tegevuste.“

2017. aasta parim kaitseliitlane ja naiskodukaitsja saavad atraktiivse rändauhinna. Kaitseliidu ülema, Naiskodukaitse esinaise, kaitseministri ning kaitseväe juhataja hinnalised kingitused saavad kõik tiitlile esitatud nominendid. Parimaid kaitseliitlasi ja naiskodukaitsjaid tulevad tervitama ka kaitseminister Jüri Luik ja kaitseväe juhataja kindral Riho Terras.

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio

Head Uudised GoodNews