1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. TUNNUSTA TEGIJAT! Kultuuriministeerium ootab kandidaate Kultuurisõbra tunnustusele
TUNNUSTA TEGIJAT! Kultuuriministeerium ootab kandidaate Kultuurisõbra tunnustusele

TUNNUSTA TEGIJAT! Kultuuriministeerium ootab kandidaate Kultuurisõbra tunnustusele

Kultuuriminister Indrek Saar
Kultuuriminister Indrek Saar

Kultuuriminister Indrek Saar kuulutas välja konkursi „Kultuurisõber 2015“. Tunnustus kuulub eraisikutele, asutustele, ettevõtetele ja organisatsioonidele, kes on kultuurivaldkonda aasta jooksul eriliselt panustanud või olnud kultuurirahvale toeks oma tegudega.

Kultuuriminister Indrek Saar kutsus üles esitama tunnustusele organisatsioone ja eraisikuid, kes on kultuuritegijaid rahaga või mõnel muul moel toetanud.

„Eesti kultuuri arendamine on meie ühine soov ja eesmärk. Mul on hea meel, et iga aastaga soovib sellesse panustada üha rohkem eraisikuid, kogukondi ja ettevõtjaid. Kultuuri vabatahtlik toetamine, metseenlus ja sponsorlus omandab üha suuremat tähendust. Eesti kultuuri elujõulisus sõltub suures osas just vabatahtlikust panusest ning Eesti riik tunnustab missiooniga organisatsioone ja isikuid,“ lisas minister.

Kandidaate võivad esitada kõik kultuurivaldkonnaga kokku puutuvad organisatsioonid. Tunnustuse kandidaat ei saa olla Kultuuriministeerium ja tema valitsemisala asutused, nende töötajad või nende korraldatud projektid. Arvesse ei lähe ka teised riigiasutused või riigi enda ellu kutsutud organisatsioonid. Loe konkursi tingimuste kohta lisaks siit.

Kandidaadi esitamiseks tuleb täita Kultuuriministeeriumi kodulehel elektrooniline ankeet. Välja võib pakkuda ka varasematel aastatel esitatud organisatsioone ja isikuid. Kandidaatide esitamine on avatud 17. jaanuarini 2016.

Kandidaatide hulgast valitakse välja kultuurisõbrad ning kolm peapreemiat ehk Aasta kultuurisõpra. Kultuuriminister Indrek Saar kuulutab konkursi laureaadid välja traditsioonilisel Kultuurisõbra tseremoonial 16. veebruaril 2016, mis on kantud uue teema-aasta ehk merekultuuri aasta mõttest.

Elektroonilise ankeedi leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews