1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Intellektika peakorraldaja Maria Krõlova: Intellektika on mess, mis ei sarnane kunagi eelmise messiga!
Intellektika peakorraldaja Maria Krõlova: Intellektika on mess, mis ei sarnane kunagi eelmise messiga!

Intellektika peakorraldaja Maria Krõlova: Intellektika on mess, mis ei sarnane kunagi eelmise messiga!

Juba sel nädalavahetusel toimub taas Tartu Näituste messikeskuses haridusvõimalusi ja karjääri planeerimise võimalusi tutvustav mess Intellektika.
GoodNews usutles enne messi algust viimastel kiiretele päevadel messi peakorraldajat Maria Krõlovat.
Mitu aastat olete Intellektika messi juba korraldanud ja kas messi ülesehitus ning eesmärk on nende aastatega palju muutunud?

Tänavu on see juba  21’ne Intellektika toimumise kord. Haridusmessi on AS Tartu Näitused korraldanud juba 1992. aastast. Eesti esimene haridusmess toimus Tartus Innovaatika nime all 1992. aastal. Alates aastast 2000 toimub mess nime all Intellektika. Messi eesmärgiks on kogu aeg olnud hariduse, teaduse ja teadlaste tutvustamine, aastate jooksul on suuremat osakaalu saanud karjäär ja selle planeerimine.

Keda eelkõige Intellektika 2013 messile ootate?

Intellektika sihtgrupp on peamiselt noored, kuid ka kõik teised, kes tahavad saada infot haridusvõimaluste ja karjääri planeerimise kohta. Intellektika 2013 pakub selleks väga häid võimalusi, kuna kohal on hulgaliselt erinevaid koole, kuid ka karjääriteenuseid pakkuvaid organisatsioone-ameteid.

Mis on sellel aastal Intellektikamessil uut võrreldes eelmiste aastatega?

Intellektika on mess, mis ei sarnane kunagi eelmise messiga! Suures plaanis muidugi sarnasusi on – temaatika, paljud osalejad – kuid kuna koole tutvustavad enamasti nende koolide õpilased, on messil alati palju uut. Käesolevast aastast võib esile tõsta näiteks Ludo Lauamängupoodi, mis korraldab messil ahvatlevate auhindadega lauamänguturniiri.

Mida teie korraldajana kõige rohkem ootate tänavuselt messilt?

Messi korraldajana ootan eelkõige seda, et messi külastajad saaksid siit palju uut ja vajalikku infot! Muidugi ka seda, et kõik õnnestuks, et messi meelalahutusprogramm oleks kaasahaarav ja et igaüks leiaks messilt just seda, mida ta otsima on tulnud.

Kes on selle aasta messi üllatajad?

Loodan, et messi üllatajad on kõik messil osalejad! Kuid kindlasti tasub uurida, millega tegelevad messil osalevad õpilasfirmad ja mida uut pakuvad erinevad koolid. Ning ei tasu unustada vaadata meie lavakava: http://www.intellektika.ee/?act=4

Head Uudised GoodNews