1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kaitseminister Kalle Laanet: Balti riikide koostöös loome suuremat julgeolekut
Kaitseminister Kalle Laanet: Balti riikide koostöös loome suuremat julgeolekut

Kaitseminister Kalle Laanet: Balti riikide koostöös loome suuremat julgeolekut

Kaitseminister Kalle Laanet kohtus 19. aprillil Tapa sõjaväelinnakus Leedu kaitseminister Arvydas Anušauskasega, et arutada Balti riikide kaitsealase koostöö, Ukraina piiridel kujunenud olukorra ning sügisel Läänemere piirkonnas toimuva Venemaa suurõppusega „Zapad 2021“ seotud küsimusi.

“Balti riikide tihe kaitsekoostöö on regiooni tugevdamise alustala. Ühiselt tegutsedes anname selge sõnumi nii liitlastele, kui ka aggressorile, et meid tuleb võtta tervikuna,” ütles kaitseminister Kalle Laanet.

Samuti arutasid kaitseministrid Ukraina piiridele toimuva Vene vägede koondumise tõttu kujunenud olukorda. „Peame Venemaa tegevusi aktiivselt jälgima ning Ukraina toetamist jätkama,“ ütles kaitseminister Laanet. Ministrid tõdesid, et augustis ja septembris aset leidva Venemaa suurõppuse „Zapad 2021“ ajal tuleb suurendada kolme Balti riigi koostööd olukorrateadlikkuse hoidmisel ja tõstmisel, samuti kaitse- ja heidutushoiaku hindamisel ja vajadusel valmis olla neis kiirelt muudatusi tegema. “Jälgime väga murelikult olukorda nii Ukraina piiri, kui õppuse Zapad 21 raames ja vahetame infot nii Leedu kui ka teiste liitlastega,” lisas Laanet.

Leedu kaitseminister Arvydas Anušauskas viibis Eestis ühepäevasel visiidil, mille käigus tutvus ta Tapa sõjaväelinnaku ning Kaitseväe keskpolügooni väljaõppe võimlaustega. Leedu on 2021. aastal Balti kaitsekoostöö juhtriik, kes on oma eesistumisaja prioriteediks seadnud võimearendusalase koostöö Balti riikide ning liitlastega.

Head Uudised GoodNews