1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kose lasteaia vanadesse hoonetesse rajatakse asenduspind
Kose lasteaia vanadesse hoonetesse rajatakse asenduspind

Kose lasteaia vanadesse hoonetesse rajatakse asenduspind

Pirita Kose lasteaia kaks väikest maja aadressiga Kose tee 58/1 ja 58/2 rekonstrueeritakse ning neid hakatakse kasutama asenduspinnana.

Pirita Kose endised lasteaiahooned on alates 2018. aasta sügisest seisnud kasutuseta, sest siis valmis samal krundil lasteaia uus maja ja lasteaed kolis sinna.

„Üle kahe aasta tühjana seisnud majadega on linnal olnud hulk plaane, ka lammutamise idee on läbi käinud, kuid nüüd amortiseerunud hooned rekonstrueeritakse ja nendesse rajatakse asenduspind. Juba sügisest vajab ajutisi ruume Merivälja lasteaiapere, sest nende praegune päevakodu lammutatakse ja selle asemele ehitatakse uus,” selgitas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Rekonstrueerimistöödega alustati väiksemast majast aadressil Kose tee 58/2, milles on osa tööd juba tehtud: kohendatud küttesüsteemi, vahetatud radiaatorid, uuendamisel on siseviimistlus. Maja ümber rajatakse uus piirdeaed. Peatselt asutakse ka teist maja korrastama. Mõlema maja rekonstrueerimistööd peaksid lõppema augustikuus.

„Kose tee 58/1 ja 58/2 asuvaid maju plaanitakse kasutada asenduspinnana kolm aastat. Edaspidi võiks neis tegutseda näiteks laste rehabilitatsioonikeskus või mõni muu sotsiaalse suunitlusega või haridusasutus,” sõnas Liinat.

Kose tee 58/1 ja 58/2 majad on ehitatud 1930. aastatel. Lasteaed on Kose tee 58 asunud 1997. aastast. Majas 58/1 on pinda 487 ruutmeetrit ja maja 58/2 pindala on 232 ruutmeetrit.

Kose tee 58 kinnistu asub Kose tee ja Varsaallika vahele jääval alal. Kogu kinnistu suurus on 29 887 ruutmeetrit. Kinnistu on üldplaneeringuga määratud sotsiaalmaaks, kuhu tohib rajada üldkasutatavaid hooneid, näiteks haridus-, kultuuri-, vabaaja- ja spordihooneid.

Head Uudised GoodNews