1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Pipedrive taaskäivitab tulevastele tehnoloogiatalentidele oma unikaalse praktika- ja mentorlusprogrammi
Pipedrive taaskäivitab tulevastele tehnoloogiatalentidele oma unikaalse praktika- ja mentorlusprogrammi

Pipedrive taaskäivitab tulevastele tehnoloogiatalentidele oma unikaalse praktika- ja mentorlusprogrammi

Eesti juurtega müügitarkvara ettevõte Pipedrive taaskäivitab oma ainulaadse praktika- ja mentorlusprogrammi School of Code. Kolmekuulise õpiinkubaatori eesmärgiks on pakkuda tulevastele tehnoloogiatalentidele praktilist kogemust ja lihtsustada IT-valdkonnas tööturule sisenemist.

Pipedrive’i tarkvaraarendaja ja arengujuhi Mykhailo Dorokhovi sõnul tähendab tehnoloogia ülikiire areng ettevõtetele nii uusi ärivõimalusi kui ka väljakutseid. “Äriprotsesside ja tugisüsteemide jätkuv digitaliseerimine on ühest küljest väga loomulik, kuid iga muutus või tehnoloogiline ümberkorraldus nõuab reeglina uusi oskusi ja head kohanemisvõimet. Seda enam, kui kasutusele võetakse uued innovatiivsed tehnoloogiad. Ehkki tehnoloogiatalente on Eestis jätkuvalt puudu, on noortel vähese kogemuse tõttu või ainult teoreetiliste teadmiste baasilt tööturule ebaproportsionaalselt raskem siseneda ja konkurentsiga sammu pidada. Paradoksaalsel kombel võib tehnoloogia ülikiire areng ühiskondlikku digilõhet isegi suurendada,” rääkis Dorokhov praktika- ja mentorlusprogrammiga jätkamise taustast.

“Kolmeteistkümne tegutsemisaasta jooksul on Pipedrive leidnud hea tasakaalu kogenud ja juuniortasemel arendajate palkamisel. Statistika kohaselt on meie arendajatest umbes iga kuues tiimiliige juunior ehk Pipedrive on paljude jaoks esimene erialane ametikoht. Noored põlevate silmadega tarkvaraarendajad toovad meeskonda oma suure uudishimu ja tegutsemistahtega palju uut vajalikku energiat ja värskeid ideid, kogenud meeskonnaliikmete teadmistepagas, eluterve pragmaatilisus ja oskus vältida vigu aitavad projekte tõhusamalt ja kiiremini ellu viia. Programmis osalemine annab noorele alustavale arendajale praktilise ja tulevasele esimesele erialasele töökohale võimalikult sarnase kogemuse,” jätkas Dorokhov.

Pipedrive School of Code on disainitud IT-karjäärist huvitatud inimestele, kes on seni tarkvaraarendusega kokku puutunud vähesel määral või üldse mitte. Kolmekuuline programm hõlmab teooriat ja Pipedrive’i tehnoloogial põhinevat praktikat. Esmakordselt käivitas ettevõtte õpiinkubaatori 2022. aasta suvel ja konkursile laekus sooviavaldus 241 inimeselt. Programmi lõpetas edukalt kümme inimest ja Pipedrive on esimesest lennust palganud kaks juuniorarendajat.

“Tarkvaraarendus on mulle alati huvi pakkunud. Vaatamata sellele, et õppisin programmeerimist veidi keskkoolis, otsustasin õppida ülikoolisi rahvusvaheliste uuringute ja ärinduse erialadel ning alustasin karjääri finantsauditeerimise valdkonnas. Huvi tarkvaraarenduse vastu siiski püsis. Kui nägin, et Pipedrive avab koodikirjutamise kooli, haarasin võimalusest ja kandideerisin programmi. Mulle meeldis, et õpingutes oli hea tasakaal teoreetilise ja praktilise lähenemise vahel ning suur osa ülesannetest olid seotud eluliste näidete või ettevõttes päriselt kasutatavate tehnoloogiatega,” kirjeldas esimese lennu osaleja ja praegune Pipedrive’i tarkvaraarendaja Egle Tannenberg.

Pipedrive’i School of Code teine lend stardib Tartus selle aasta septembris. Sarnaselt esimesele hooajale tutvuvad osalejad kahe mentori juhendamisel programmeerimise põhitõdedega Pipedrive’is kasutusel olevate tehnoloogiate baasil, näevad kasutajaliidese ja serveripoolse tarkvaraarenduse telgitaguseid ning õpivad andmebaaside kasutamist. Programm sisaldab ka õpet, kuidas saada kood arvutist serverisse, mismoodi rakendusi monitoorida ning kuidas saab erinevaid töölõike automatiseerida.

Tasustatud programmi võetakse kuni kaheksa osalejat ning uuel hooajal on mentoriteks Mykhailo Dorokhov ja Alo Aasmäe. Lisaks tehnilistele teadmistele harjutavad osalised projektijuhtimist, head meeskonnatööd ning tarkvara planeerimist. Paralleelselt jätkab Pipedrive ühisprojektide ja praktikaprogrammidega koostöös kohalike ülikoolidega.

Rohkem infot Pipedrive’i School of Code kohta (inglise keeles) siit!

  • Pipedrive on 2010. aastal Timo Reini, Urmas Purde, Ragnar Sassi, Martin Henki ja Martin Tajuri asutatud müügijuhtimise tarkvara ettevõte. Pipedrive’i müügitööriistu kasutavad üle 100 000 ettevõtte rohkem kui 150 riigis. Pipedrive grupi enamusinvestor on Vista Equity Partners, lisaks on firma kaasanud kapitali investeerimisfondidelt Bessemer Venture Partners, Insight Partners, Atomico ja DTCP. Pipedrive’i kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Londonis, Lissabonis, Berliinis, Prahas, Riias, Dublinis, New Yorgis ja St. Petersburgis Floridas.
Head Uudised GoodNews