1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Riigikogu liikmed moodustasid kõrghariduse toetusrühma
Riigikogu liikmed moodustasid kõrghariduse toetusrühma

Riigikogu liikmed moodustasid kõrghariduse toetusrühma

Riigikogus moodustati toetusrühm, mille eesmärk on välja töötada erakondadeülene lahendus kõrghariduse jätkusuutlikkuse tagamiseks.

Toetusrühma esimehe Margit Sutropi sõnul sõltub Eesti konkurentsivõime ja eesti keele ja kultuuri jätkusuutlikkus sellest, kui kvaliteetne on Eesti kõrgharidus. „Paraku ohustab selle valdkonna aastatepikkune alarahastamine kõrghariduse kvaliteeti ja vähendab üliõpilaste võimalust saada head haridust. Praegune rahastamismudel motiveerib ülikoole minema üle ingliskeelsele õppele. Samuti on meil suur puudus kõrgharidusega spetsialistidest, näiteks õpetajatest, arstidest, meditsiiniõdedest, inseneridest, IT-spetsialistidest,“ rääkis Sutrop.

Ühenduse eesmärk on välja töötada lahendus kõrghariduse jätkusuutlikkuse tagamiseks. „Heaks eeskujuks on Eesti teadusleppe sõlmimine 2018. aastal, millega lepiti kokku, et teadus- ja arendustegevuse riiklik rahastamine tõstetakse 1 protsendini sisemajanduse kogutoodangust,“ selgitas ta.

Toetusrühma liikmed

Kõrghariduse toetusrühma kuuluvad lisaks Sutropile ka Jevgeni OssinovskiVilja ToomastHeidy PurgaMarko ŠorinOudekki LooneHeidy PurgaSigne KiviEerik-Niiles KrossYoko AlenderAndrus SeemeToomas JärveojaPriit SibulKristen MichalViktoria Ladõnskaja-KubitsÜllar SaaremäeTarmo KruusimäeHeiki HepnerJaak ValgeUno KaskpeitMarko TormPeeter ErnitsHelmen KüttHelle-Moonika HelmeEduard OdinetsAivar KokkJürgen Ligi ja Mihhail Stalnuhhin.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIV Riigikogu on moodustanud kokku 67 parlamendirühma ja 91 toetusrühma.

Parlamendirühmade nimekiri

Toetusrühmade nimekiri

Head Uudised GoodNews