1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Riigikogu liikmed moodustasid toetusrühma Eesti huvide kaitsmiseks kliimapaketis
Riigikogu liikmed moodustasid toetusrühma Eesti huvide kaitsmiseks kliimapaketis

Riigikogu liikmed moodustasid toetusrühma Eesti huvide kaitsmiseks kliimapaketis

Riigikogus 13. jaanuaril moodustatud toetusrühma eesmärk on välja töötada ettepanekud Eesti seisukohtadele kliimapaketti.

Euroopa Liidu kliimapaketis Eesti rahvuslike huvide kaitse toetusrühma esimehe Urmas Reinsalu sõnul ei ole valitsuse esitatud seisukohad piisavalt Eesti tarbijate, ettevõtjate ja julgeoleku huve arvestavad ning puudub ka sisuline mõjuanalüüs ette pandud meetmete maksumusest ja tagajärgedest. „Sellises olukorras kavatseb toetusrühm välja töötada ettepanekud Eesti seisukohtadele kliimapaketti ning kaasamise huvides moodustada toetusrühma juurde ka alaliselt tegutseva nõukoja huvirühmade esindajatest ja ekspertidest,“ rääkis Reinsalu.

Toetusrühma liikmed

Euroopa Liidu kliimapaketis Eesti rahvuslike huvide kaitse toetusrühmarühma aseesimehed on Aivar Kokk ja Peeter Ernits ning rühma kuuluvad ka Priit Sibul, Heiki Hepner, Helir-Valdor Seeder, Üllar Saaremäe, Raivo Tamm, Andres Metsoja, Kaido Höövelson, Jaanus Karilaid, Sven Sester, Mihhail Lotman, Tarmo Kruusimäe, Rene Kokk, Merry Aart, Alar Laneman, Paul Puustusmaa, Ruuben KaalepLeo KunnasUno Kaskpeit, Riho BreivelHelle-Moonika Helme, Kalle Grüthal ja Jüri Ratas.

Riigikogus moodustatud parlamendirühmad aitavad Riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada Eestit mujal maailmas. Toetusrühmade kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIV Riigikogu on moodustanud kokku 68 parlamendirühma ja 92 toetusrühma.

Head Uudised GoodNews