1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Sisekaitseakadeemia avas lisavastuvõtu neljale siseturvalisuse erialale
Sisekaitseakadeemia avas lisavastuvõtu neljale siseturvalisuse erialale

Sisekaitseakadeemia avas lisavastuvõtu neljale siseturvalisuse erialale

Eesti sisejulgeolekuvaldkonna spetsialiste koolitav kõrgkool Sisekaitseakadeemia avas 24. juulist kuni 31. juulini täiendava avalduste vastuvõtu politseiametniku, korrektsiooni, vanglaametniku ning maksunduse ja tolli erialadele.

Nendel neljal erialal õppekohad põhivastuvõtu korras ei täitunud. Ometi on vajadus politseinike, vanglaametnike jt järele suur ja akadeemia loodab, et täiendava vastuvõtu käigus õppekohad täituvad. Akadeemia hinnangul ei täitunud politseiametniku kutseõppe õppekohad, kuna sel aastal võeti politseiteenistuse rakenduskõrgharidusõppesse vastu 75 õppurit varasema 50 asemel.

2019. aastal plaanib Sisekaitseakadeemia avaliku konkursi käigus täita kokku 245 õppekohta, millest 30 magistriõppes, 145 rakenduskõrgharidusõppes ja 70 kutseõppes.

Politseiametniku ja vanglaametniku erialadel õppides saab akadeemiast kutsehariduse. Korrektsiooni ning maksunduse ja tolli erialadel õppides saab rakenduskõrghariduse. Maksunduse ja tolli erialal saab õppida osakoormusega ja õpe on tasuline. Teistel erialadel on õpe tasuta.

Täiendava vastuvõtuga avaldused esitanud kandidaatidega viiakse vajalikud testid ja katsed läbi 5. augustil. Kutsesobivusvestlused nendega toimuvad 6.-8. augustini.

Head Uudised GoodNews