1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. 1. septembril tähistatakse kesklinnas tarkusepäeva
1. septembril tähistatakse kesklinnas tarkusepäeva

1. septembril tähistatakse kesklinnas tarkusepäeva

1. septembril oodatakse kõiki tartlasi Tartu kesklinna Küüni tänavale, et tähistada üheskoos tarkusepäeva ja koostada Tartule ühiselt ruumiline entsüklopeedia „AHHAA-st ülikoolini“, mis jääb Tartu linnaruumi kuni 9. septembrini.

Tavaliselt on entsüklopeedia tark raamat, kus on tähestiku järjekorras kirjas, mis miski on. Seekord ei tehta entsüklopeediat raamatuna, vaid näitusena, mis näeb välja nagu labürint. Tarkusepäeva õpitubades saab tänavu valmistada märksõnu Tartu entsüklopeediasse, näiteks Emajõge, ESTcube-1 , Tigutorni vms. Huvilistel on võimalik osaleda umbes neljakümne märksõna loomises. Käimas on ka aardejaht õnneloosile, mille saamiseks tuleb aidata ehitada kuut märksõna.

Laulu- ja tantsustuudiod annavad kaubamaja laval meeleoluka kontsertetenduse. Tarkusepäeval osalejad saavad ülevaate huvitegevuse, sportimise ja vaba aja võimalustest Tartus algaval hooajal. Toimub ka linnajuhtide ja noorte väitlus ning koerte agility. Kaubamaja juures on püsti pandud Tartu Milli pannkoogitelk, kust iga soovija saab endale tarkusepäeva puhul ühe suure ülepannikoogi.

Tarkusepäeva ajakava:

12.00-15.00 Tartu labürint-entsüklopeedia loomine Huvide, hobide ja annete alleel
12.00-15.00 pannkoogihommik
12.00-15.00 koerteklubi Säde agility
12.00-16.00 huvitegevuse kontsertetendus kaubamaja laval
15.00 apoliitiline väitlus linnajuhtide ja noorte vahel „Lapsesuu ei valeta“
16.00 labürint-näituse „AHHAA-st ülikoolini“ avamine

Lisainfo:  www.lille.tartu.ee/tarkusepaev

Head Uudised GoodNews