1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. 23. augustil toimub Jõgeval seitsmendat korda Küüslaugu Festival
23. augustil toimub Jõgeval seitsmendat korda Küüslaugu Festival

23. augustil toimub Jõgeval seitsmendat korda Küüslaugu Festival

Health-Benefits-of-GarlicFestivalil tutvustatakse küüslaugu tooteid, kasvatamist ja kasutamist ning maitsta saab mitmeid küüslaugutoite ja -jooke.

Kohale on tulemas ligi sada küüslaugukasvatajat, kes toovad endaga kaasa rohkem kui 15 tonni küüslauku. Kokku saavad küüslaugukasvatajad, et võrrelda sorte ja vahetada kogemusi. Osta saab küüslauguseemnest kuni küüslaugukoristuskombaini välja. Küüslaugusortide näitust ja loengut küüslaugukasvatuse teemal veab juba seitsmendat aastat Eesti Maaülikooli lektor Priit Põldma.

Festivalil jagub tegevust kogu perele: Lastele on valmistatud põhupakkidest mängumaa ja avatud on suur loomapark, kus võimalik päeva veeta kitsede, ponide, kanade, küülikute ja koertega. Festivali taluturul kaubeldakse ainult eestimaiste  aiasaaduste, käsitöö- ja toidukaupadega. Rikkalikku kultuuriprogrammi sisustavad teiste hulgas ansambel Seelikukütid ja Junkop.

ÜLESKUTSE! Küüslaugu Festivalil on traditsiooniks kujunenud Eesti suurima küüslaugu valimine. Selleks paluvad korraldajad festivalile tulles tasku pista enda aia või põllu suurim küüslauk ning kohapeal see koos enda andmetega jätta korraldajate kätte. Päeva lõpuks selgub, kes kasvatas sel aastal Eesti suurima küüslaugu.

Head Uudised GoodNews