1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. 8. juunil toimub Valgamaa tantsupidu “Tantsusammul läbi Valgamaa”
8. juunil toimub Valgamaa tantsupidu “Tantsusammul läbi Valgamaa”

8. juunil toimub Valgamaa tantsupidu “Tantsusammul läbi Valgamaa”

Seekordne maakonna tantsupidu kannab pealkirja „Tantsusammul läbi Valgamaa“. Tantsupeo pealkiri ei ole juhuslikult valitud. Koos liigijuhtidega on kavasse leitud tantse ja meloodiaid Valgamaaga seotud inimestelt. „Selgus, et meie maakonnas leidub pea igas omavalitsuses mõni viisiseadja või tantsude looja. Kava saab olema põnev ja mitmekesine,“ täpsustas tantsupeo üldjuht Tiina Kukk.

Esimest kord maakonna tantsupeo ajaloos saavad tantsumurul kokku kõigi valdade tantsu- ja võimlemisrühmad. Maakonna 37 tantsuõpetajat ja treenerit toovad peole 76 kollektiivi. Lasteaedade, koolinoorte ja täiskasvanute kollektiivides osaleb kokku 1026 tantsijat ja võimlejat. Kõige rohkem kollektiive on Valga linnast (17), Tõrva linnast osaleb 16 kollektiivi ja Otepää vallast 14 kollektiivi. Peo ettevalmistused käivad hoogsalt juba mitu kuud. Täna algavad proovid Valga staadionil.

Tantsupeo idee autor ja üldjuht on Tiina Kukk. Tema abilised ja liigijuhid on Marianne Trompe, Virve Sinisalu, Ene Vilipuu, Kaire Ojavee, Valdeko Kalamees, Maie Riitsalu, Erika Kärner, Anne Jaakson ja Ulvi Riitsalu. Vahetekstid koostab ja loeb Margus Möll koos Merle Soonbergiga.

Peale tantsupeo lõppu minnakse rongkäigus Valga linna Spordihalli juurde simmanile, kus saab Valga-Valka kaksiklinnade festivali raames laulda ja tantsida Väikeste Lõõtspillide Ühingu viiside saatel.

Üritusele panevad õla alla Valga Maavalitsus, Valgamaa Omavalitsuste Liit, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp, Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskus, Valga Linnavalitsus, Kaitseliidu Valgamaa Malev, jpt.

Head Uudised GoodNews