1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Algavad programmi „Ava lava, Tallinn” üritused
Algavad programmi „Ava lava, Tallinn” üritused

Algavad programmi „Ava lava, Tallinn” üritused

“Ava lava, Tallinn” 2012

Sel nädalavahetusel on tallinlastel ja pealinna külalistel võimalus tutvuda Lõuna-Eesti maakondade kultuurikollektiividega, osta maakonnale omaseid tooteid ning saada ülevaade sealsetest vaatamisväärtustest, teatab Tallinna Kultuuriväärtuste Amet.

Juunikuu viimasel nädalavahetusel võtavad Raekoja platsil kohad sisse Jõgeva-, Viljandi-, Põlva-, Tartu-, Võru- ja Valgamaa esindajad.

Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Aini Härmi sõnul läksid möödunud aastased „Ava lava, Tallinn!” üritused hästi ning see julgustas ka sel aastal programmi uuesti ette võtma. „Programm „Ava lava, Tallinn!” võimaldab igaühel meist piltlikult öeldes teha suve jooksul Eestile ring peale – lisaks Lõuna-Eestile on pealinna oodata ka Põhja- ja Lääne-Eesti maakondade esindajaid,” märgib Härm. „Programm on ka sisult mitmekesine ning  inforohke – tutvustatakse maakonna elu eri tahke, ettevõtlusest kohaliku toidukultuurini välja.”

29. juunil saavad huvilised tutvuda Jõgevamaal asuva Kalevipoja Koja tegemistega, mille eesmärgiks on Kalevipoja-teemaliste turismiatraktsioonide väljaarendamine ja tutvustamine. Koda  loodi  2004. aastal ning sinna kuuluvad Kalevipoja muuseum, Saare rahvamaja, Saare raamatukogu koos infotoaga ja Kalevipoja varakamber. Tallinnas saab ka testida oma teadmisi Kalevipoja-teemalises viktoriinis.

30. juunil tutvustab Raekoja platsil oma tegemisi Pokumaa, kohal on Poku-maskott ning huvilistele õpetatakse vahvate Pokude meisterdamist. Osavate pokumeisterdajate vahel loositakse välja ka auhind.

Kavas on ka rikkalik kultuuriprogramm, kus homme astuvad üles Põlvamaa segatantsurühm „Päripidi”, Lasva rahvamaja ansamblid – naisrahvatantsurühm „Vurr”, segarahvatantsurühm, naisrahvatantsuansambel „Jubilate”, meesansambel ja näiteringid „Näitelust” ja „Häänali”, Räpina Noored Naised ja programmi lõpuks Anu ja Triinu Taul koos Andre Maakeri, Tarmo Noormaa ja Taavet Nilleriga.

30. juunil alustab kultuuriprogrammi Põlva folklooriansambel „Käokirjas”, mis püüab alal hoida Vana-Võromaa vaimset kultuuripärandit ja seda tutvustada.  Jätkavad memmede rahvatantsuansambel „Hõbesõlg” Ahja kultuurimajast, Seto folklooriansambel „Kuldatsäuk” , kelle esituses saab kuulda ehedaid seto rahvalaule, samuti naisrahvatantsurühm „Lustiline”, kes esitab seto seltskonnatantse karmoška saatel.

Kultuurikollektiivide esinemise lõpetavad segatantsurühmad „Nuustaku” ja „Nuustaku Noored”, kelle kavas on põhiliselt pärimus- ja autoritantsud.

„Ava lava, Tallinn“ programmi raames kutsub Tallinn külla Eestimaa piirkondade esindajaid. Ühel suvekuu nädalavahetusel saavad  Raekoja platsil esitleda oma kultuuriorganisatsioone ja –kollektiive, kultuuriturismi valdkonnas tegutsevaid ettevõtteid ja nende tooteid, käsitöö- ja disainikultuuri, vaatamisväärsusi, matkaradu ja kultuuriobjekte, toidukultuuri ning tegeleda sihtkoha turundusega.
Raekoja platsil saab endale soetada piirkonna käsitööd, disaini ning kohalikke teisi tooteid. Lisaks sellele tutvustavad piirkonnad  erinevaid kultuuri- ja turismivaldkonna ettevõtteid.

Lisainfot leiad siit: www.avalava.ee

Head Uudised GoodNews