1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Baltimaade suurimal robotivõistlusel saab mõõta emotsioone ja proovida Google Glass prille
Baltimaade suurimal robotivõistlusel saab mõõta emotsioone ja proovida Google Glass prille

Baltimaade suurimal robotivõistlusel saab mõõta emotsioone ja proovida Google Glass prille

Robotex29. ja 30. novembril toimub TTÜ spordihoones Baltimaade suurim robotivõistlus ROBOTEX. Kohapeal on võimalik osa saada põnevatest robotivõistlustest ja suurest tehnoloogianäitusest. Tartu ülikool tutvustab Robotexil 3D printerit ja skännerit ning viib läbi robotite ehitamise töötube.

Tänavusel tehnoloogianäitusel leidub nii teaduse tippsaavutusi kui ka majapidamis- ja tööstusroboteid ning loodussäästlikke seadmeid. Katsetada on võimalik ajuskännerit, Google Glass prille või Oculus Rifti virtuaalreaalsust.

Õpetlike töötubade käigus on näiteks võimalik valmis ehitada LEGO sumorobot, valgusjärgija robot või proovida kätt koos Tartu ülikooli muuseumi Hullu Teadlasega hambaharjaroboti valmistamisel. Veidi vanemad robotihuvilised saavad oma oskused proovile panna sumoroboti programeerimisel või testida, kuidas töötavad Tartu ülikooli ideelabori emotsioonimõõtmise seadmed.

„Kutsun kõiki osalema, et ise proovida tehnoloogilisi lahendusi, mida igapäevaselt katsuda ja proovida ei saa: ajuskännerit, 3D skännerit, Google Glass’e jpm. See on hea võimalus saada teada, kas Sinu huvi tehnikavaldkonna vastu on nii suur, et kunagi seda ka õppima tulla,“ rääkis TÜ turunduse peaspetsialist Piret Normet.

Robotexi on üks kvaliteetsemaid tehnoloogiaalaseid tasuta kogupereüritusi Eestis. Robotexi meeskond soovib üritusega äratada noortes huvi tehnikaerialade ja teaduse vastu ning olla number üks teerajaja insenerierialadele õppima minemisel.

Robotexi korraldab Tallinna tehnikaülikool koostöös Tartu ülikooliga. Töötube korraldavad MTÜ robootika koos Tartu ülikooliga, TTÜ robotiklubi, EIK robootikaklubi, Interflux Eesti ning TTÜ energeetikateaduskond.

Lisainformatsiooni ja täpse programmi leiab Robotexi kodulehelt või Facebookist.

Head Uudised GoodNews