1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti Vabaõhumuuseumisse jagub vastlatralli ka ilma lumeta
Eesti Vabaõhumuuseumisse jagub vastlatralli ka ilma lumeta

Eesti Vabaõhumuuseumisse jagub vastlatralli ka ilma lumeta

Foto: Eesti Vabaõhumuuseum
Foto: Eesti Vabaõhumuuseum

Eesti Vabaõhumuuseumi vastlatralli rosinaks on tänavu rändteatri Vaba Vanker kontsert-etendus „Naised kõrtsu!“.

Lisaks näeb 2. ja 4. märtsil muuseumis ka muid lustakaid etteasteid ning saab osa eripärastest temaatilistest tegevustest. Meeleoluka punkti vastlapäevale paneb vastlasimman Kolu kõrtsis.

Ürituse koordinatori Vivian Siirmani sõnul on vastlatrall just õige viis talve ärasaatmiseks.

„Õiget talve saime sel aastal vähe nautida, kuid liulaskmine ei ole kindlasti ainus vastlakomme! Pü

astat kindlustama – sest just vastlaõhtul pidi selleks väljas käima ja ka punast jooki jooma. Naistele pidi punane jook kindlustama punaseid põski terveks suveks! Rändteater Vaba Vanker on aga loonud just selleks puhuks vastlapärimusel põhineva konsert-etenduse, mis pakub huvitavat vaatenurka rahvatraditsioonidele,” rääkis Siirman.

Rändteatri Vaba Vanker etendust „Naised kõrtsu!“ näeb Eesti Vabaõhumuuseumi Kolu kõrtsis kaks korda: pühapäeval, 2. märtsil kell 14 ja teisipäeval, 4. märtsil kell 18 suure simmani sissejuhatusena.

Vastlapäevaga seotud töödest ja tegemistest saab vabaõhumuuseumi taludes osa pühapäeval, 2. märtsil kell 11-15 (muuseum on avatud 10-17), ja teisipäeval, 4. märtsil kell 15-18 (muuseum on avatud 10-22). Kuie. Kuie koolis tervitavad külalisi vastlasandid ja lihaeit, kellel on nii mõndagi põnevat õpetada, kooli köögis saab meisterdada endale toreda vastlavurri.

Sepa talus punutakse paelu ja kammitakse juukseid, et need eriti siledaks saaks. Köstriaseme talus on perel käsil linatööd. Härjapea talus jagatakse 1930ndatest pärit ilunippe ja toiduretsepte, Jüri-Jaagu talu õuel mängitakse vanu vastlamänge. Lau külapoest leiab kommi ja muud mõnusat, mida põske pista, Kolu kõrts aga kostitab imemaitsvate roogade ja jookidega. 4. märtsil kell 18-22 kõrtsis toimuval simmanil saab tantsida ja trallida koos Tallinna Tantsuklubiga.

Ürituse kava ja piletiinfo leiab Eesti Vabaõhumuuseumi veebilehelt.

Head Uudised GoodNews