1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eestlaste korraldatud matemaatikavõistlusest võttis osa 20000 õpilast üle maailma
Eestlaste korraldatud matemaatikavõistlusest võttis osa 20000 õpilast üle maailma

Eestlaste korraldatud matemaatikavõistlusest võttis osa 20000 õpilast üle maailma

5. ja 11. detsembril toimus Eesti idufirma 99math eestvedamisel rahvusvaheline matemaatikavõistlus – matamängude päev, millest võttis osa ligi 20000 õpilast 21 riigist.

Matemaatikavõistlus toimus kahes sessioonis – 5. detsembril, millest võttis osa 15 000 õpilast, sealhulgas terve Tartu Raatuse Kool, millele lisandus 11. detsembril veel 5000 võistlejat. Osalejaid oli nii Eestist, Lätist, Leedust, Türgist, USAst, UKst, Küproselt, Rootsist, Soomest, Rumeeniast, Bosniast, Hollandist, Makedooniast, Kreekast, Qatarist, Ukrainast, Venemaalt, Emiraatidest, Aserbaidžaanist, Kanadast kui Belgiast.

Kui kevadel korraldatud rahvusvahelisest matemaatikavõistlustest võttis osa  veel 14000 õpilast, siis sel sügisel oli võistlejaid ligi poole võrra rohkem. 99mathi loodud ja üha enam populaarsust koguv mäng aitab parandada nii klassiruumi atmosfääri kui suurendada õpilaste motiveeritust matemaatika õppimisel.

99math mänguplatvormi peavad õpetajad inspireerivaks ja kaasahaaravaks õppevahendiks: “Kui õpilased märkasid, et nad reaalselt mängivad on-lines teiste koolide õpilaste vastu, siis nende põnevus kasvas iga hetkega ja terve klass töötas täielikus vaikuses,” lausus Ristiku Põhikooli õpetaja Kristi Aasma.

99mathi veebiplatvorm aitab õpetajatel motiveerida õpilasi teadmisi omandama läbi mängu. Mängukeskkonas on võimalik valida erinevate ülesannete vahel ning seeläbi võistelda terve klassi või kooliga, et selgitada välja parimad arvutajad.

Võistlust toetab Telia Eesti, kelle üheks eesmärgiks on tehnoloogiahariduse populariseerimine noorte seas. “Meil on väga hea meel, et 99mathi korraldatav matemaatikavõistlus muutub üha populaarsemaks ja seda ka Eestist väljaspool. Suur rõõm on näha, kui üks missioonitundega meeskond on loonud matemaatika õppimiseks platvormi, mis teeb paljude kooliõpilaste jaoks raske õppeaine tunduvalt haaratavamaks ning õppeprotsessi nauditavamaks,” lausus Telia PR projektijuht Karl Gustav Adamsoo.

Järgmine mängupäev võib 99mathi kaasasutaja Timo Timmi sõnul tulla juba järgneval kevadel, kui loodetakse katsetada uusi huvitavaid funktsioone, mis teevad võistlusel osalemise ning pealtvaatamise veelgi lõbusamaks.

Head Uudised GoodNews