1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ergma arutas Euroopa Parlamendi presidendi Schulz’iga EL-i rahandust
Ergma arutas Euroopa Parlamendi presidendi Schulz’iga EL-i rahandust

Ergma arutas Euroopa Parlamendi presidendi Schulz’iga EL-i rahandust

Foto: Erik Peinar

Riigikogu esimees Ene Ergma arutas tänasel kohtumisel Euroopa Parlamendi presidendi Martin Schulz’iga rahandusküsimusi ning sai kinnituse, et Euroopa Liidu (EL) läbi aegade suurimas eelarves peetakse selgelt silmas Eesti  ja siinse piirkonna igati põhjendatud vajadusi.

„Meie valitsus on oma riigieelarve koostanud ja Riigikogule arutamiseks andnud, me ootame kindlust ka EL-i eelarve osas, et me saaks rakendama hakata kokku lepitud programme,“ rääkis Ergma Schulzile.

Schulz kinnitas, et Euroopa Parlament pingutab EL-i eelarve vastu võtmiseks, kuid lahendada on vaja keerulisi küsimusi, mis puudutavad ka Eesti jaoks olulisi põllumajandustoetusi ja regionaaltoetusi.

Kohtumisel arutati ka poliitilist olukorda Ukrainas ning väljavaateid EL-i ja Ukraina vahelise vabakaubanduslepingu allakirjutamiseks novembri lõpus. „Ukrainal ei ole enam palju aega, ent siiski on võimalik täita endale eelnevalt võetud kohustusi. Lepingu sõlmimine lisaks märgatavalt Euroopa Liidu ja Ukraina vahelist praktilist koostööd ja suhtlemist. EL-i üha süvenev koostoimimine idapartnerlusriikidega laiemalt on Euroopa demokraatia ja edasise arengu huvides,“ märkis Ergma.

Head Uudised GoodNews