1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. GoodNews kiidab! Riigikogu keskkonnakomisjon teeb väljasõiduistungi ebaseaduslikule prügimäele
GoodNews kiidab! Riigikogu keskkonnakomisjon teeb väljasõiduistungi ebaseaduslikule prügimäele

GoodNews kiidab! Riigikogu keskkonnakomisjon teeb väljasõiduistungi ebaseaduslikule prügimäele

Rainer Vakra
Rainer Vakra

Riigikogu keskkonnakomisjon arutab tänasel istungil ebaseaduslike prügimägede tekkimise põhjuseid ja võimalusi nende kiireks likvideerimiseks. Selleks, et oma silmaga näha ja saada ülevaade probleemi laiast ulatusest võetakse kell 13 koos Keskkonnaministeeriumi, Keskkonnainspektsiooni ja Keskkonnaameti spetsialistidega vaatluse alla Tallinna linnapiiri lähedal Raku järve ääres Silikaltsiidi 7 kinnistul asuv prügimägi.

Keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra nentis, et inimeste jaoks on oluline, et metsaalused oleks puhtad ja et prügi ega rehvid ei vedeleks looduses.  Selle eesmärgi nimel peavad riik ja omavalitsused koostööd tegema, mitte näitama üksteisele näpuga. „Jäätmeäri varjupoolel tegutsevate ärimeeste tegevuse piiramise üheks võimaluseks on alustavatele jäätmekäitlusettevõtetele rakendada tagatisraha süsteem, et pankrotistunud ettevõtte tagajärgede likvideerimine ei jääks hiljem maksumaksja ehk riigi kanda,“ selgitas Vakra.

„Kindlasti tuleb isetekkelised prügimäed likvideerida võimalikult kiiresti, sest need tõmbavad magnetina juurde uusi “prügivedajaid”. Lisaks tuleb kohe tõkestada teed ja paigaldada kaamerad, et tuvastada lõpuks, kes sõidavad sinna haagise, kaubiku või kastiautoga prügi maha panema,“ lisas Vakra.

Keskkonnakomisjoni esimees selgitas, et olukorrast tõese ülevaate saamiseks ja lahenduste leidmiseks, kutsutakse kõik asjasse puutuvad ametkonnad Riigikogu keskkonnakomisjoni istungile, mis algab kell 14, pärast väljasõitu.

Kutsutud on Keskkonnaministeeriumi, Keskkonnainspektsiooni, Keskkonnaameti, Maa-ameti, Riigimetsa Majandamise Keskuse, Linnade Liidu, Teeme Ära, Tallinna Linnavalitsuse ja Tallinna Munitsipaalpolitsei esindajad.

Keskkonnakomisjoni avalikust istungist on veebiülekanne.

Head Uudised GoodNews