1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kaitseväe õppeasutused avavad kooliaasta näitusega
Kaitseväe õppeasutused avavad kooliaasta näitusega

Kaitseväe õppeasutused avavad kooliaasta näitusega

Foto: Mathis Bogens
Foto: Mathis Bogens

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused (KVÜÕA) tähistavad esmaspäeval akadeemilise õppeaasta algust piduliku jalutuskäiguga läbi Tartu linna, millele järgneb tehnika- ja relvanäitus õppeasutuste esisel platsil.

Teadmiste päeva tähistamine algab kell kümme, mil KVÜÕA kaaderkoosseis ja kõrgema sõjakooli kadetid marsivad kaitseväe orkestri ja tehnika saatel õppeasutuste juurest läbi Tartu linna.

Jalutuskäik algab õppeasutuste peahoone eest Riia tänavalt ja liigub mööda Riia ja Ülikooli tänavat Raekoja platsile.

Rongkäik liigub Raekoja platsilt Ülikooli tänavale ja sealt edasi Gildi tänavale, kus tervitatakse haridus- ja teadusministeeriumi algava õppeaasta puhul. Ministeeriumi juurest liituvad rongkäiguga kaitseväe sõidukid ja relvastus, millel kadetid viivad läbi oma tavapärast õppetööd. Esindatud on 122-millimeetrine haubits, 120-millimeetrine miinipilduja, tankitõrje raketisüsteem MILAN 2 ja õhutõrje raketikompleks MISTRAL. Edasi liigutakse mööda Vabaduse puiesteed ja Riia tänavat tagasi KVÜÕA peahoone juurde.

Kaitseväes kasutusel oleva relvastusega saab tutvuda kell 11 KVÜÕA peahoones ees. Näitus kestab kella poole kaheni ja külalistele on avatud ka õppeasutuste muuseum.

KVÜÕA on riigikaitseline rakenduskõrgkool, kus koolitatakse ohvitsere ja allohvitsere kaitseväele ning kaitseliidule. KVÜÕA on sõjalise teadustegevuse arendaja Eestis, tehes koostööd oma partneritega üle maailma.

KVÜÕA Kõrgem Sõjakool on kõrgkool noortele, kes soovivad head juhtimisalast haridust. Sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme. Lahingukooli lõpetajad saavad kutsehariduse sõjaväelise juhtimise erialal ja nooremveebli auastme.

Head Uudised GoodNews