1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kaitseväe orkester tähistab kontserdiga kevade saabumist
Kaitseväe orkester tähistab kontserdiga kevade saabumist

Kaitseväe orkester tähistab kontserdiga kevade saabumist

Kaitseväe orkester tähistab kontserdiga kevade saabumistTäna õhtul kell 19 annab Kaitseväe orkester kevade saabumise puhul kontserdi Estonia kontserdisaalis.

„On rõõm tõdeda, et Kaitseväe orkestri kevad- ja sügiskontserdid on kujunenud ilusaks traditsiooniks ja publiku huvi meie muusika vastu on jätkuvalt väga suur,“ ütles Kaitseväe orkestri peadirigent kolonelleitnant Peeter Saan.

Kell 19 algaval kontserdil astuvad koos orkestriga üles solistidena orkestri ajateenijad kapral Marten Altrov ja reamees Martin Kuusk klarnetil, reamees Chris Sommer trompetil ning reamees Paul Gunnar Loorand tšellol. Kõik solistid on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia üliõpilased.

Lisaks Rein Rannapi esiettekandele leiab kontserdi kavast muusikat Johan DeMeijlt, John Barnesilt, Franz Krommerilt, Johann Nepomuk Hummelilt ja Edward Elgarilt.

Kontsert on kõigile tasuta ja piletid saadaval Eesti kontserdi piletikassades.

Kaitseväe orkestri ülesandeks on kindlustada muusikaga kõik riiklikud ja sõjaväelised tseremooniad. Orkestri repertuaaris on nii vigurmarssimisprogramm (tattoo) kui ka mitmed kontsertprogrammid süva- ja kergemast muusikast. Lisaks 40 professionaalsele sõjaväemuusikule mängivad orkestris ka muusikalise ettevalmistuse saanud ajateenijad. Orkestri peadirigent ja ülem on kolonelleitnant Peeter Saan, tseremooniadirigent on kolonelleitnant Indrek Toompere.

Head Uudised GoodNews