1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. KIK toetab keskkonnaprojekte ligi 24 miljoni euroga
KIK toetab keskkonnaprojekte ligi 24 miljoni euroga

KIK toetab keskkonnaprojekte ligi 24 miljoni euroga

Foto: Riina Vaikmaa

SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse nõukogu otsustas keskkonnaprogrammi selle aasta esimesest taotlusvoorust rahastada 533 projekti kokku 23,9 miljoni euro ulatuses.

Suurima toetuse saavad veemajanduse projektid, mida toetatakse kokku 10,7 miljoni euroga. 4,4 miljonit eurot investeeritakse atmosfääriõhukaitsesse ning ehitatakse ümber mitmeid katlamaju. Võrreldes varasemate keskkonnaprogrammi taotlusvoorudega oli see rekordiline nii projektide arvu kui ka taotletud summa osas.

“Looduskaitse projektid said toetust ligi kolm miljonit eurot, millega tehakse korda paljud pargid ning taastatakse rannaniite. Tähelepanuväärne on ka Jausa oja uuendamisprojekt, mis aitab parandada paljude kaitstavate liikide, näiteks euroopa naaritsate, saarmaste ja must-toonekurgede, elutingimusi,” kommenteeris keskkonnaminister ja KIK nõukogu esimees Keit Pentus-Rosimannus.

Kokku oli nõukogus arutlusel 952 projekti taotlussooviga kogusummas 46,8 miljonit eurot. Kõige enam said heakskiidu projektid keskkonnateadlikkuse vallas, kus otsustati toetada 212 taotlust. Rohkuselt järgmisena said positiivse otsuse looduskaitse 84 ning veemajanduse 76 projekti.

Keskkonnaprogrammist toetatakse projekte kümnes valdkonnas: veemajandus, jäätmekäitlus, keskkonnakorraldus, looduskaitse, metsandus, kalandus, maapõu, atmosfääriõhukaitse, merekeskkond, keskkonnateadlikkus. Rohkem teavet leiab KIKi koduleheküljelt.

Head Uudised GoodNews