1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kuidas tähistab taasiseseisvumist Tallinn?
Kuidas tähistab taasiseseisvumist Tallinn?

Kuidas tähistab taasiseseisvumist Tallinn?

20. augustil tähistatakse Tallinnas iseseisvuse taastamise päeva suure tasuta kontserdiga Harjumäel ning meeleoluka perepäevaga Teletorni juures, lisaks jagub mitmeid väiksemaid pidulikke üritusi ka linnaosadesse.

Eesti taasiseseisvumise päeva tähistav tasuta kontsert algab kell 14, kontsert toimub päevakohaselt Harjumäel 20. augusti väljakul.

Esinevad Kaitseväe orkester Peeter Saani juhatusel, solistideks säravad Nele-Liis Vaiksoo ja Rolf Roosalu. Kavas on Eesti muusika. Kontserdi korraldab Tallinna Kultuuriamet.

Tallinna Teletorni juures jagub kella 11-18 mitmesugust põnevat tegevust nii suurtele kui väikestele.

Tallinna Teletorn tähistab 20. augustit perepäevaga juba kuuendat aastat. Teletorni õuele oodatakse kõiki, keda huvitavad Eesti taasiseseisvumise sündmused ning riigi ja kodu kaitsmisega seonduv. Kõik perepäeval teletorni õuealal toimuvad tegevused on tasuta!

Teletorn ei ole pelgalt telemast ning turismiobjekt, vaid sellel on eestlaste jaoks sügavam tähendus – Tallinna Teletorn on Eesti taasiseseisvumise sümbol. Just seal toimus 1991. aasta augustis rida olulisi sündmusi.

Perepäeval saab näha, kuidas töötavad need inimesed, kellest sõltub tänapäeval Eesti iseseisvus ja heaolu – oma tegemisi demonstreerivad Kaitseliit, Kaitsevägi, Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet ning mitmed teised. Kell 14.00 annab Katseliidu Tallinna Malev õuealal näidislahingu ning kell 17 esineb õuel Tanel Padar & The Sun. Päevajuht on Madis Milling.

Tutvustatakse Kaitseliidu relvastust ja tehnikat, Kaitseliidu ja Kaitseväe soomukeid jpm. Naiskodukaitse ja Kodutütred õpetavad häid meisterdamisnippe ning Männiku Lasketiir pakub võimalust ennast täpsuslaskmises proovile panna. Päästeamet demonstreerib päästeautot ja päästetehnikat ning ennetusbüroo jagab näpunäiteid kodu-, tule- ning veeohutuse kohta. Häirekeskus õpetab turvalist elukeskkonda looma ja hoidma ning noorsoopolitsei ohutult ja turvaliselt liiklema. Piirivalvebüroo aitab tõsta veeohutuse alast teadlikkust.

Teletorn avatakse kell 10. Päeva jooksul linastub mitu korda muuhulgas toona Teletorni juures toimunud sündmusi kajastav dokumentaalfilm “1991”. Kell 13, 14 ja 15 saavad soovijad osaleda teletorni trepikõnnil. Trepikõnd toimub, kui kõnnile on tulemas korraga vähemalt kümme osavõtjat. Trepikõnnile pääseb tavalise külastuspiletiga (tavapilet 10 €, sooduspilet 6 €). Kogunemise info 2. korruse kassast.

Perepäev on 20. augustil ka Rahvarinde muuseumis (Vabaduse väljak 9), kella 11–15 kestval sündmusel viib TTÜ teadlane Kristel Vene läbi “Lõhna ja maitse” töötuba ning kunstnik Juhan Rodrik juhendab kunstitöötuba. Politsei- ja piirivalveamet tutvustab liiklusohutuse tõdesid ja annab ohutu liiklemise näpunäiteid, teeb liiklusviktoriini ning demonstreerib oma sõidukeid.

Nõmme Linnaosa Valitsus ootab 20. augustil kell 17 linnaosa elanikke Vabaduse parki (Tähe ja Nõmme-Kase tänava nurgal) Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva kontserdile. Esineb Politsei- ja Piirivalveorkestri Bigband Siim Aimla juhatusel. Laulusolistid Tiina Adamson ja Rahel Ollisaar. Kavas Raimond Valgre, Arne Oidi, Kustas Kikerpuu, Olav Ehala, Rein Rannapi ja paljude teiste Eesti heliloojate lood ja laulud. Korraldajad soovitavad tulla kontserdile jala või rattaga ning istumiseks teki kaasa võtta. Kontsert on tasuta!

Kultuurikeskuses Lindakivi toimub Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva tähistav tasuta pidulik kontsert reedel, 18.augustil kell 18. Esinevad Ksenia Kuchukova (sopran) ja Andrei Bogatš (tenor), klaveril saadab Helen Kapten.

Head Uudised GoodNews