1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lõuna-Eesti palvushommikusöök: kuidas vastata kurjusele?
Lõuna-Eesti palvushommikusöök: kuidas vastata kurjusele?

Lõuna-Eesti palvushommikusöök: kuidas vastata kurjusele?

Foto: Karl-Mihkel Truu
Foto: Karl-Mihkel Truu

Tartus toimub neljapäeval, 12. jaanuaril seitsmes Lõuna-Eesti palvushommikusöök, mille keskne teema on, kuidas praegusel üha keerulisemaks muutuval ajal leida tuge püsiväärtustest ning rasketes oludes positiivseid lahendusi leida. Viinist pärit doktor Christian Hofreiter esineb ettekandega „Võida sina kuri heaga“.

Palvushommikusöök toob restorani Atlantis kokku Lõuna-Eesti maakondade ja linnade poliitika-, majandus-, haridus-, kultuuri- ja usuelu esindajad. Koosviibimise auesimees on Tartu linnapea Urmas Klaas. Hommikusööki juhib Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) piiskop Joel Luhamets.

„Palvushommikusöögil arutleme, mis on meie püsiväärtused, kuidas reageerida kurjusele, vastata levivale ebakindlustundele või kas on olemas vaimulikke väärtusi, mis aitavad leida konstruktiivse edasimineku tee,“ rääkis Eesti palvushommikusöögi toimkonna koordinaator Triin Rait. „Koosviibimise eesmärk on tekitada dialoogi kogu Eestit puudutavates alusküsimustes nagu väärtushinnangud, noorsugu ja perekond.“

„Lõuna-Eesti palvushommikusöögid pakuvad aasta alguses hea võimaluse argiaskeldustest korraks välja astuda ning eri valdkondade arvamusliidritel omavahel kokku saada ja meie kultuuri püsiväärtustest rääkida,” ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Palvushommikusöögi peakõneleja doktor Christian Hofreiter on pärit Viinist. Ta on Eestis teist korda, eelmisel korral kõneles ta 2015. aastal toimunud Eesti palvushommikusöögil Riigikogus. Praegu töötab doktor Christian Hofreiter Viinis Austrias Zachariase teaduse-, kultuuri- ja usuinstituudi (Zacharias Institute for Science, Culture and Faith) direktorina ja Inglismaal Oxfordi kristliku apologeetika keskuses (Oxford Centre for Christian Apologetics) teadurina. Tema doktoritöö keskendus genotsiidi käsitlevatele tekstidele Vanas Testamendis. Tartus kõneleb ta teemal “Võida sina kuri heaga”.

Muusikat teevad ooperilauljad Atlan Karp ja Karmen Puis, neid saadab klaveril Anna Humal.

Palvushommikusöök on rahvusvaheline sündmus, mis toimub üle maailma rohkem kui 160 riigis ning igal aastal ka Euroopa Parlamendis. Eestis toimub palvushommikusöök lisaks Tallinnale kord aastas veel mitmes Eesti linnas, suurim neist jaanuari alguses aset leidev Lõuna-Eesti palvushommikusöökTartus.

Lõuna-Eesti palvushommikusööki korraldab toimkond, kuhu kuuluvad linnapea Urmas Klaas, piiskop Joel Luhamets, ettevõtja Väino Põllumäe, vaimulik Meego Remmel ning Eesti palvushommikusöögi toimkonna koordinaator Triin Rait.

Head Uudised GoodNews