1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Maakonnakoolidesse suunduvad tööle noored õpetajad
Maakonnakoolidesse suunduvad tööle noored õpetajad

Maakonnakoolidesse suunduvad tööle noored õpetajad

Septembris alustasid koolides üle Eesti õpetajatena tööd Noored Kooli 7. lennu osalejad. Neliteist noort õpetajat töötavad järgmised kaks aastat 13 koolis 7 erinevas maakonnas: Ida-Virumaast Läänemaani, Põlvamaast Harjumaani.

Noored Kooli tegevjuht Kristi Klaasmägi: „Meil on hea meel, et programmi 7. lennu võimekad ja missioonitundega osalejad panustavad haridusse erinevates Eesti piirkondades. Kindlasti ootame ka sel aastal kandideerima tegusaid noori, kes otsivad võimalust iseenda arendamiseks läbi ülharidusse panustamise seal, kus seda enim vajatakse.“

Avaldused 8. lendu kandideerimiseks on Noored Kooli koduleheküljel avatud kuni 23. novembrini. Kandideerima on oodatud kõik motiveeritud, õpihimulised ja teotahtelised noored, kellel on huvi iseenda liidrikompetentse arendada ja rakendada ning soov aidata kaasa Eesti hariduselu edendamisele.

Noored Kooli nõukogu esimees ja Swedbanki peadirektor Priit Perens: „ Noored Kooli on juba 7 aastat järjepidevalt täiendanud Eesti haridusmaastikku motiveeritud ja säravate noorte inimestega. Noored Kooli osalejate panus aitab kaasa hariduselu ja ühiskonna paremale lõimumisele kogu Eestis. Usun kindlalt, et koolisüsteem peaks olema avatud ka teistsuguste ametaialaste teadmiste ja kogemustega inimestele, kel on valmisolek ja tahe oma kogemusi noortega jagada.“

Sihtasutus Noored Kooli kutsuti 2006. aastal Heateo Sihtasutuse ja Swedbanki poolt ellu selleks, et luua keskkond uute liidrite kujunemiseks, kes panustavad positiivsetesse muutustesse Eesti hariduses. Selleks valitakse Noored Kooli programmi võimekaid ja tegusaid kõrgharidusega noori inimesi, kes lähevad kaheks aastaks kooli õpetama ning läbivad samaaegselt uuendusliku õpetaja- ja juhtimisoskuste koolituse nii Eesti kui rahvusvaheliste koolitajate käe all.

Noored Kooli tegevuse elluviimist toetavad ettevõtted ja organisatsioonid nii era-, avalikust kui kolmandast sektorist: Heateo Sihtasutus, Swedbank, Haridus- ja Teadusministeerium, Tallinna Ülikool ja Teach For All Network, OÜ Utilitas, Pärnu Konverentsid, Ragn-Sells, Eversheds Ots & Co, Sorainen, Fontes, Tallink, Merko Ehitus, MM Grupp, Restor, Avatud Eesti Fond, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Hasartmängumaksu nõukogu.

Head Uudised GoodNews