1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MAJANDUSE TULEVIK I Jüri Ratas arutas finantssektori esindajatega majanduse tulevikku
MAJANDUSE TULEVIK I Jüri Ratas arutas finantssektori esindajatega majanduse tulevikku

MAJANDUSE TULEVIK I Jüri Ratas arutas finantssektori esindajatega majanduse tulevikku

Peaminister Jüri Ratas, väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem ja maaeluminister Arvo Aller kohtusid täna Eesti Panga ja Pangaliidu liikmetega, et rääkida üldisest majandusolukorrast ja valitsuse kriisiabimeetmete rakendamisest.

“Koroonaviiruse levik on finantssektorit viimastel kuudel märgatavalt mõjutanud. Majandus on saanud löögi ja pangad näevad seda vahetult, oma klientide kaudu,” ütles peaminister Jüri Ratas. Ta rõhutas, et hea koostöö finantsasutustega on kriisi edasisel lahendamisel väga oluline. “Inimesi ja ettevõtteid on palju aidanud see, et pangad võimaldasid hätta sattunutele laenupuhkuse saamist. Edaspidi on tähtis, et suudaksime vaadata võimalikult pikalt ette ja saaksime ettevõtlusele pakkuda vajalikku tuge, et majandusaktiivsus hakkaks taas kasvama. Kõike seda pidades muidugi silmas inimeste elu ja tervise kaitset.”

Ratas lisas, et praeguseks on käivitunud ka suurem osa lisaeelarves kokku lepitud toetusmeetmeid, mis on juba abistanud nii töötajaid kui ka ettevõtteid. Nende rakendamisega jätkatakse. Kohtumisel otsustati ka, et pangad kaasatakse väljumisstrateegia majanduse elavdamise kava aruteludesse.

Pangad andsid ülevaate oma laenuportfellide seisust ning tutvustasid tulevikuprognoose.

Peaminister kohtus pangandussektori esindajatega ka märtsis, et arutada kriisiabimeetmete väljatöötamist. Regulaarsete kokkusaamistega jätkatakse.

Tänasel kokkusaamisel osalesid veel Madis Müller (Eesti Pank), Kilvar Kessler (Finantsinspektsioon), Lehar Kütt (Kredex), Raul Rosenberg (Maaelu Edendamise Sihtasutus), Katrin Talihärm (Pangaliit), Erkki Raasuke (Luminor), Olavi Lepp (Swedbank), Allan Parik (SEB), Erki Kilu (LHV) ja Margus Rink (Coop Pank).

Head Uudised GoodNews