1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Rohkem kui 70 eesti juhti ja tudengit osalevad maailma suurimal ärijuhtimisvõistlusel
Rohkem kui 70 eesti juhti ja tudengit osalevad maailma suurimal ärijuhtimisvõistlusel

Rohkem kui 70 eesti juhti ja tudengit osalevad maailma suurimal ärijuhtimisvõistlusel

Medal7. veebruaril saab avalöögi maailma suurima strateegilise ärijuhtimisvõistluse Global Management Challenge eelvoor Eestis. Võistluse võitnud meeskond sõidab esindama Eestit Global Management Challenge rahvusvahelisele finaalvõistlusele. Kokku asuvad võistlema 72 juhti ja tudengit 3-5-liikmelistes võistkondades erinevatest ettevõtetest ja kõrgkoolidest. Osalevate ettevõtete hulgas on muuhulgas Coca Cola Hellenic, Oracle, Proekspert, Danske Bank, CV Keskus jpt.

Eesti osaleb võistlusel kolmandat korda. Varasematel aastatel on Eesti võistluse parimateks meeskondadeks osutunud Rimess Baltic ja TTÜ. Nüüd algava võistluse võitjameeskond sõidab korraldajate kutsel esindama Eestit rahvusvahelisele finaalvõistlusele, mis toimub aprillikuus Venemaal, Sochis.
Global Management Challenge Estonia esindaja Kristi Kaarenperki sõnul on võistluse korraldajate missiooniks anda omapoolne panus Eesti ärikeskkonna arengusse, võimaldades Eesti ärijuhtidel ja ettevõtjatel arendada ning kinnistada oma oskusi maailma populaarseima simulatsioonitreeningu abil. „Lühidalt on tegemist unikaalse kombinatsiooniga väga kaasahaaravast treeningust ning rahvusvahelisest võistlusest. Kõik toimub virtuaalselt ja võistkondadel on võimalus 5-nädalase tsükli jooksul juhtida ja arendada suurt rahvusvahelistel turgudel tegutsevat ettevõtet. Seejuures saavad tiimid oma aega ja kokkusaamisi ise paindlikult planeerida. Ärijuhtimissimulatsioon annab hea võimaluse katsetada erinevaid strateegiaid, mida päris ettevõtte puhul oleks teha ehk liiga kulukas või ajamahukas. Ühesõnaga saab võtta riske reaalselt riskimata! Lisaks sõidab võidutiim esindama meie riiki rahvusvahelisele võistlusele, kus on kohal võistkonnad üle maailma“, ütles Kaarenperk.

Global Management Challenge Estonia 2014 avaüritus toimub Radisson Blu hotelli konverentsikeskuses 7. veebruaril, võistlus saab alguse 10. veebruaril ja kulmineerub kohaliku finaalvõistlusega 25. märtsil.

Global Management Challenge on maailma suurim strateegiline ärijuhtimisvõistlus, mis kasutab ärisimulatsioonimeetodit. Simuleeritud ärikeskkond sarnaneb võimalikult suurel määral tõelise ärikeskkonnale, andes võistlejatele võimaluse arendada ja kinnistada praktilist juhtimiskogemust. Global Management Challenge võistlusest osavõtjate ülesandeks on virtuaalse ettevõtte juhtimine eesmärgiga saavutada võrreldes konkurentidega kõrgeim ettevõtte investeeringute tasuvus. Algselt Shotimaal asuva Strathclyde´i ülikooli teadlaste poolt välja töötatud ärisimulatsioonil põhinev juhtimismäng on tänaseks kasvanud maailma suurimaks ärijuhtimisvõistluseks, kus osaleb rohkem kui 500 000 ärijuhti ja sadu kõrgkoole üle maailma.

Global Management Challenge võistlus on saanud EFMD-CEL akrediteeringu modernsete tehnoloogiate kasutamise eest õppimises. Akrediteering kiidab heaks programmi kvaliteedi osalejate strateegilise juhtimise oskuste arendamisel.

Head Uudised GoodNews