1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TTK sisearhitektuurikonkursi parimad tööd on selgunud
TTK sisearhitektuurikonkursi parimad tööd on selgunud

TTK sisearhitektuurikonkursi parimad tööd on selgunud

Allalaaditud failSelgusid Tallinna Tehnikakõrgkooli (TTK) tänavu suvel välja kuulutatud arhitektuurikonkursi neli parimat tööd.

Konkursi žürii valis välja võistlustööd märgusõnadega „Murd“, „Superteadus“, „Update“ ja „Võnge“. Konkursi tulemused tehakse teatavaks sel reedel, kooli 99. aastapäeval.

Konkursi eesmärk oli leida aadressil Pärnu mnt 62 asuvale stalinistlikus stiilis hoonele kaasaegne ja linnaruumile avatud sisearhitektuuriline lahendus. Osalejatelt oodati koolimaja kaasajastamist, eelkõige üldkasutatavate ja kesksete ruumigruppide planeerimislahenduse parendamist eesmärgiga muuta hoone siselahendus avaramaks ja kuvand TTK peahoonest avatumaks.

Konkursil said osaleda diplomeeritud sisearhitektid ja arhitektid ning töörühmad, kus vähemalt ühel liikmel on vastav diplom. Konkursi auhinnafond on 11 000 eurot, mis jagatakse kolme parima võistlustöö vahel, lisaks kaks ostupreemiat.

TTK õppehoone vanim kompleks on ehitatud 1953. aastal arhitekt Serlini projekti järgi. Stalinistlikus stiilis peahoonet on Mart Kalm kirjeldanud monograafias “Eesti 20. sajandi arhitektuur“ kui “tuima klassika reeglite mehhaanilisel kordamisel põhinevaid üleliidulisi klišeesid“ esitavat hoonet, „millel kõrged ja pimedad siseruumid 19. sajandi pärases ruumistruktuuris.“

Head Uudised GoodNews