1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Võidupüha paraad peetakse sel aastal Kärdla Keskväljakul
Võidupüha paraad peetakse sel aastal Kärdla Keskväljakul

Võidupüha paraad peetakse sel aastal Kärdla Keskväljakul

Naiskodukaitse Tartu ringkonna esindus Võidupüha paraadil Valgas ja Maakaitsepäeval Kambjas Foto: Naiskodukaitse
Naiskodukaitse Tartu ringkonna esindus Võidupüha paraadil Valgas ja Maakaitsepäeval Kambjas
Foto: Naiskodukaitse

Hiiumaal Kärdlas peetavaks võidupüha paraadiks rivistub üles ligi 800 vormikandjat.

Paraadil osaleb viis vähendatud kompaniid, üks üksikrühma, kaks miinipildujarühma, kaks tankitõrjerühma, kolm orkestrit ja 13 lippu. Kokku rivistub paraadiks üles umbes 790 inimest.

Paraadil osalevad Kaitseliidu Lääne maleva kompanii, sealhulgas Hiiumaa malevkonna liputoimkond, miinipildujarühm ja tankitõrjerühm, Pärnumaa maleva kompanii, miinipildujarühm ja tankitõrjerühm, Saaremaa maleva kompanii, Tallinna maleva kompanii, sealhulgas Akadeemilise malevkonna rühm; Rapla maleva rühm, Kaitseliidu küberkaitseüksuse liputoimkond, Naiskodukaitse kompanii, Noorte Kotkaste kompanii ja Kodutütarde kompanii.

Lisaks osalevad paraadil Kaitseliidu koondorkester, Kaitseväe orkester ning politsei- ja piirivalveameti orkester.

Paraadi juhataja on Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ning rivistaja on Kaitseliidu peastaabi ülem kolonel Ilmar Tamm.

Pressiesindaja sõnul on praeguse seisuga kindel soomlaste osavõtt, teiste väliskülaliste osalemine paraadist on veel lahtine.

22. juuni õhtul leiab Kärdla Keskväljakul aset paraadi peaproov. Samal päeval astuvad Kärdla laululaval üles kohalikud kultuurikollektiivid, mis kulmineerub südaöö paiku muinastule süütamisega.

23. juuni hommikul leiab aset tavapärane tulede ühendamistseremoonia ja tuletoojate autasustamine Kärdla kiriku ees. Enne paraadi peetakse kirikud tavapärane võidupüha jumalateenistus.

Head Uudised GoodNews