1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eesti Tööandjate Keskliidu konkursi “Parim praktikakoht” peavõidu teenis G4S Eesti
Eesti Tööandjate Keskliidu konkursi “Parim praktikakoht” peavõidu teenis G4S Eesti

Eesti Tööandjate Keskliidu konkursi “Parim praktikakoht” peavõidu teenis G4S Eesti

Selgunud on Eesti Tööandjate Keskliidu konkursi “Parim praktikakoht” võitjad: peavõidu teenis G4S Eesti.

Ettevõttele tõi võidu aktiivne osalemine õppekavade väljatöötamisel turvasüsteemidetehniku erialal,  töökohapõhise õppe korraldamine,  süsteemne praktikantide ja töökohapõhiste õppijate juhendamine ning ettevõttes loodud mentorsüsteem, mis toetab nii juhendajaid kui ka praktikante.

Selgusid ka valdkondlikud võitjad: parim regionaalne praktikakoht on Incap Electronics Estonia, parim väikeettevõttest praktikakoht Balti Logistika, parim välisüliõpilaste praktikat toetav tööandja Cybernetica.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna tänas ettevõtjaid, kes pakuvad kutseõppuritele ja üliõpilastele praktikakohti ja tunnustas ettevõttepoolseid juhendajaid. „Hea meel on näha, et aina enam esitavad parima praktikakoha konkursile kandidaate koolid. See näitab, et koostöö koolide ja ettevõtete vahel tiheneb ning head partnerit osatakse hinnata. On ju praktika hea võimalus koolitada järelkasvu nii oma ettevõttele kui ka tervele valdkonnale. Võidavad kõik – nii õppija, ettevõtja kui kool,“ sõnas minister.

Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aasa sõnul mõtlevad vastutustundlikud tööandjad üha selgemalt läbi, kuidas praktikakohtade pakkumine õnnestuks. „Praktikant on heas mõttes peegel ka ettevõttele – uue inimese pilk ja küsimused võivad näidata kätte parenduskohad ning annavad ka tööandjale uut hingamist ja mõtteid. Praktikandi töötulemuste pealt saab tööandja anda tagasisidet ka haridusasutusele, sest ametiõpe peab vastama reaalse tööturu vajadustele,“ sõnas tööandjate keskliidu tegevjuht.

Konkursi eesmärk on tõsta esile ettevõtteid, kes pakuvad üliõpilastele ja kutseõppuritele praktikakohti ja õpipoisiõppe võimalusi. Võrreldes eelneva aastaga oli kandidaate enam – kokku esitati konkursile 50 avaldust.

Head Uudised GoodNews